Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο European Conference on Mobility Management.Στο European Conference on Mobility Management (ECOMM), που πραγματοποιήθηκε στο Cascais της Πορτογαλίας, στις 24 και 25 τυο περασμένου Νοεμβρίου, συμμετείχαν διαδικτυακά οι μηχανικοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχουν υπό την ευθύνη τους το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης EnerNETMob.

Στο συνέδριο, το οποίο πραγματεύθηκε τη διαχείριση της κινητικότητας σε όλη την Ευρώπη, έγιναν παρουσιάσεις από φορείς και εταιρείες τόσο σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα και την αστική ανάπτυξη, όσο και με νέες τεχνολογίες και πρακτικές μετακίνησης, όπως είναι η ηλεκτροκίνηση.

Ειδικότερα, η ομάδα επικοινωνίας του έργου EnerNETMob διοργάνωσε ζωντανή, διαδικτυακή συζήτηση (panel) στο οποίο παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα αποτελέσματα του έργου σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Κροατία, Ιταλία και Γαλλία μέσα από τοποθετήσεις εκπροσώπων των αντίστοιχων εταίρων του έργου.

Σε ό,τι αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έγινε παρουσίαση από τους μηχανικούς – στελέχη του EnerNETMob του δικτύου των δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων που εγκατέστησε και διαχειρίζεται η Περιφέρεια και του στόλου των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων που διαθέτει.

Επιπλέον, έγινε παρουσίαση της συνεργασίας που υπήρξε με τους δήμους αναφορικά με τη δέσμευση θέσεων στάθμευσης για ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και της διαδικασίας ηλεκτροδότησης των φορτιστών.

Τέλος, μέσα από ερωτήσεις του κοινού που παρακολουθούσε την εν λόγω συζήτηση, αναδείχθηκαν και νέες πρακτικές και έγιναν προτάσεις για τη βελτίωση των διαδικασιών, υπό τη σκέψη ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί πλέον έναν από τους βασικούς τρόπους κινητικότητας στις σύγχρονες, ευρωπαϊκές πόλεις.

Υπενθυμίζεται ότι στο ευρωπαϊκό, συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα EnerNETMob, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος μεταξύ 16 άλλων εταίρων από κράτη της Μεσογείου και μέσα από τους πόρους του έχουν εγκατασταθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα στην Καλαμάτα, την Σπάρτη, το Ναύπλιο και το Λουτράκι.Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο European Conference on Mobility Management 2021 είναι διαθέσιμες στην παρακάτω ιστοσελίδα:

https://www.ecomm2021.com/


Σχόλια

BANNER 1

e-info.gr

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG