Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος ΣπάρτηςΤην μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος του θαυματουργού, επισκόπου Τριμυθούντος, εόρτασε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 η Εκκλησία μας και στη Σπάρτη πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο φερώνυμος Ενοριακός Ιερός Ναός.Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, εψάλλησαν τα εγκώμια του Αγίου από τους συμμετέχοντες κληρικούς, τους ιεροψάλτες και τους ευλαβείς χριστιανούς.
Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, Πανοσ. Αρχ. Γρηγόριος Βαλτογιάννης, ο οποίος, με έναυσμα το θαύμα του τιμώμενου Αγίου στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, επισήμανε την ευγενική ευαισθησία που χειρίζεται η αλήθεια, τον δρόμο της ταπεινής αγάπης και την μέση οδό που καθιστά τον άνθρωπο Εκκλησία και την Εκκλησία σύναξη της αλήθειας.
Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τον εφημέριο του Ναού, Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμά, τους καλλικέλαδους ιεροψάλτες, τους επιτρόπους και τους λοιπούς διακονούντες τον Ναό καθώς και τον ομιλητή, οι οποίοι συνέβαλαν – ο καθένας με τον τρόπο του – στην τέλεση ενός υποδειγματικού Εσπερινού. Παράλληλα ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να έχει τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Σπυρίδωνα, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα ταπεινότητας και βαθιάς πίστης.

Σχόλια

BANNER 1

e-info.gr

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG