Π. Νίκας: “σε όλη μου την αυτοδιοικητική πορεία έχω στηρίξει τις προνοιακές δομές με το παραπάνω”“Σε όλη μου την αυτοδιοικητική πορεία έχω στηρίξει τις προνοιακές δομές με το παραπάνω” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, σε ερώτηση δημοσιογράφου, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Τόνισε, ειδικότερα, ο Π. Νίκας με αφορμή ερώτηση για το θέμα της δομής “Χαμόγελο του Παιδιού” στην Κορινθία:

“Δεν μπορώ στην διαδρομή μου να κατηγορηθώ από κανέναν, ούτε με αγγίζουν αντιπολιτευτικές κορώνες, όσον αφορά στην υποστήριξη δομών που έχουν κοινωνική διάσταση. Σε όλη μου την αυτοδιοικητική πορεία έχω στηρίξει τις εν λόγω δομές με το παραπάνω.

Ωστόσο, η Περιφέρεια δεν επιτρέπεται, από το νόμο, να στεγάζει άλλες δημόσιες υπηρεσίες, ούτε ΜΚΟ, ούτε προνοιακές δομές.

Για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται να νοικιάζουμε ένα κτήριο με 3.000 ευρώ το μήνα για να στεγάσουμε το αρχείο των υπηρεσιών μας και να στεγάζουμε μια ΜΚΟ.

Από την στιγμή που μπορείς ως Περιφέρεια να δώσεις συνδρομή, να δώσεις επιδότηση στον όποιον σχετικό φορέα ώστε αυτός να νοικιάσει -ή και να αγοράσει- χώρο για τις ανάγκες του, δεν κατανοώ γιατί δεν το έχεις κάνει.

Και εμφανίζεται ότι έχει ενοικιαστεί κτήριο για τις ανάγκες της Περιφέρειας, ενώ καλύπτει άλλες ανάγκες -των οποίων η ικανοποίηση κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι ένας σωστός σκοπός.

Ομως υποχρεωνόμαστε να λειτουργούμε όπως επιτάσσει ο νόμος. Δεν είναι δυνατό να νοικιάζουμε κτήρια για άλλους, μπορούμε όμως να βοηθήσουμε ευθέως και ακριβώς αυτό κάνουμε μέσα από τις επιδοτήσεις. Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ που προσφέρει πράγματι ένα σημαντικό έργο.

Στενοχωρούμαι μόνο επειδή το κράτος δεν έχει το ίδιο προνοιακή πολιτική, ιδιαίτερα ως προς τα παιδιά που έχουν ανάγκη”.

Εδώ μπορείτε να δείτε επιστολές προς τον περιφερειάρχη από τα Παιδικά Χωριά SOS και την Κιβωτό του Κόσμου, οι οποίες αναφέρονται στην συνδρομή της Περιφέρειας προς τις εν λόγω προνοιακές δομές:Επιστολή Παιδικά Χωριά SOS

Επιστολή Κιβωτός του Κόσμου


Σχόλια

BANNER 1

e-info.gr

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ