Επίσκεψη Βερούτη στο Θέατρο της Αρχαίας Σπάρτης

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επίσκεψη Βερούτη στο Θέατρο της Αρχαίας Σπάρτης

Το έργο αναβάθμισης του Θεάτρου στην Αρχαία Σπάρτη, επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, προκειμένου να λάβει γνώση για την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξής του.

Τον Αντιπεριφερειάρχη, που συνοδευόταν από την καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας Όλγα Παλαγγιά, υποδέχθηκαν η προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της ΕΦΑΛΑΚ, Μαρία Τσούλη και η Αρχαιολόγος, στέλεχος της ΕΦΑΛΑΚ, Χαρά Γιαννακάκη, οι οποίες έκαναν την ξενάγηση στο χώρο του έργου, ενημερώνοντας με κάθε λεπτομέρεια για τη σειρά των επεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί αλλά και για αυτές που υπολείπονται, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες, που περιλαμβάνονται στην ενταγμένη Πράξη, στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2021, «Αναβάθμιση του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης», προϋπολογισμού 1.600.000,00€.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, εμφανώς ικανοποιημένος από την πορεία εξέλιξης του έργου, δήλωσε:

«Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αποτελεί το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, που κατάφεραν να το εντάξουν και να το χρηματοδοτήσουν, μέσα από την δράση “Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς (αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία)”.

Με την επίσκεψή μου στον χώρο, διαπίστωσα για άλλη μια φορά την προσήλωση όλων όσων εργάζονται εδώ, στον κοινό στόχο, να αναδείξουν, τμήμα του μεγαλείου και της δόξας της παγκοσμίως αναγνωρίσιμης, ιστορικής μας κληρονομιάς. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, για την καλή μας συνεργασία, προκειμένου αφενός να προστατέψουμε τα ιστορικά μνημεία του τόπου μας, αφετέρου να τα αναδείξουμε σε ελκυστικούς και επισκέψιμους χώρους.

Έπαινος βέβαια, ανήκει και σε αυτούς που οραματίστηκαν το έργο και δούλεψαν προκειμένου να φτάσουμε σήμερα σε φάση υλοποίησης. Και αναφέρομαι στον Σύνδεσμο Φίλων Ανασυγκρότησης του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης «Γιτιάδας», στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που χρηματοδότησε την μελέτη και φυσικά στον Αρχιτέκτωνα Μηχανικό Γουλιέλμο Ορεστίδη για την εξαιρετική του μελέτη για την ανάδειξη του χώρου».Θεόδωρος Ν. Βερούτης

Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας

Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ένα φιλαράκι μας, ευγενικό και ευαίσθητο έφυγε απόψε από τούτη την ζωή χαρακωμένο από μεγάλες δυσκολίες!"

Φωτιά πριν από λίγο στη Σπάρτη

Menu 5 αστέρων στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων!

Στην Πάργα αντιπροσωπεία Μανιατών για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της Μάχης της Σπλάντζας και την θυσία του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ