ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ Τι ανακοινώνει η κυβέρνηση

 


Στις δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας ανέφερε: «Όπως είχαμε προαναγγείλει η κυβέρνηση ζήτησε από την επιτροπή να συγκληθεί λόγω της μετάλλαξης Όμικρον για να συζητήσουμε τη μεταφορά των μέτρων. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ότι στο ΕΣΥ νοσηλεύονται κυρίως με μετάλλαξη Δέλτα. Παράλληλα στην κοινότητα η μετάλλαξη Όμικρον είναι πλέον η κυρίαρχη. Τα κρούσματα που θα δούμε και σήμερα δείχνουν ότι η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί. Πρέπει το ΕΣΥ να συνεχίσει να ανταπεξέρχεται. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα να μας παραχωρήσει προσωπικό και κλίνες. Οι νοσηλείες από την Όμικρον είναι λιγότερες και δεν φτάνουν στις ίδιες ημέρες.

Παράλληλα η Επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν γιατί το εμβόλιο καλύπτει τους πολίτες από τη μετάλλαξη Όμικρον και πρέπει να σταματήσουν οι ψευδείς περί του αντιθέτου ειδήσεις. Το ότι έχουμε ηπιότερη νόσηση έχει να κάνει με την εμβολιαστική κάλυψη που έχει ανέβει κατά 10%. Στην αναμνηστική δόση είμαστε άνω του 75%. Στις ευάλωτες ομάδες το ποσοστό υπερβαίνει το 90% είτε να έχουν προγραμματίσει είτε να έχουν κάνει. Η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει το πλαίσιο και της υποχρεωτικότητας καθώς επίσης και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά με τα πλήρη δικαιώματα των εμβολιασμένων.


Με τη δεδομένη και αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων τα μέτρα που ήταν να εφαρμοστούν 3/1 θα εφαρμοστούν από αύριο:


Στην Εστίαση το ωράριο μέχρι τις 12 το βράδυ, μόνο με καθήμενους σε τρααπέζια έξι ατόμων. Απαγορεύεται η μουσική. Το Ρεβεγιόν θα ισχύει ωράριο μέχρι τις 2 αλλά και πάλει χωρίς μουσική.

Τα υπόλοιπα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου και τίθενται σε ισχύ από την Πέμπτη:
Λειτουργία καταστημάτων χωρίς όρθιους και με όριο έξι ατόμων στα τραπέζια, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.
Γήπεδα με πληρότητα 10% και ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Με προειδοποίηση για κλείσιμό τους αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τα μέτρα.
Επισκεπτήριο σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο με PCR 48 ωρών, στα νοσοκομεία απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
Τηλεργασία στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι συμπολίτες που πλήττονται από Όμικρον είναι κυρίως νεότερων ηλικιών. Κυρίως νοσούν ασυμπτωματικά. Οποιοσδήποτε έχει το παραμικρό σύμπτωμα ή έχει εκτεθεί πρέπει να συμπεριφέρεται ως φορέας. Τα τραπέζια τα οικογενειακά, πρέπει να γίνονται τεστ. Όσοι αισθάνονται πως ε΄χουν βρεθεί με κρούσματα, να δείξουν ότι αγαπούν τους δικούς τους, χωρίς να τους δουν. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και οποιοδ΄ήποτε πάρτι σε ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο.

Αν εφαρμοστούν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα μας δώσουν τη δυνατότητα να επανέλθουμε στην κανονική μας ζωή. Θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το ΕΣΥ σε υψηλό βαθμό παροχής υπηρεσιών και με όλες τις ενέργειες να ξέρουν οι πολίτες ότι θα έχουν τη στήριξη και θα έχουμε τη δυνατότητα να ατενίσουμε το μέλλον».

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ