«Το ΥΠΑΑΤ στην χώρα των θαυμάτων: Είμαστε ικανοποιημένοι από την πληρωμή, οι αγρότες μας δίνουν συγχαρητήρια»!ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στ. Αραχωβίτης: «Το ΥΠΑΑΤ στην χώρα των θαυμάτων: Είμαστε ικανοποιημένοι από την πληρωμή, οι αγρότες μας δίνουν συγχαρητήρια»!


Σε απάντηση της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης για τη χειρότερη πληρωμή προκαταβολής Βασικής Ενίσχυσης όλων των εποχών, η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ δεν δεσμεύτηκε ότι η εξόφληση του Δεκεμβρίου θα είναι ομαλή.

Στην τοποθέτηση της ερώτησης ο Στ. Αραχωβίτης ανέφερε χαρακτηριστικά «Αμφισβητούμε όμως ξεκάθαρα τις πολιτικές οδηγίες που δόθηκαν, την ΚΥΑ για τους κτηνοτρόφους, που οδήγησε σε κουτσουρεμένες ενισχύσεις τη μεγάλη πλειοψηφία των κτηνοτρόφων, τη μεγάλη πλειοψηφία. Αμφισβητούμε τις αποφάσεις για τις μεταβιβάσεις, οι οποίες θέτουν, σας ξαναλέω, θέμα ασφάλειας δικαίου και οι πληροφορίες μας λένε ότι μαζικά θα προσβληθούν. Και αμφισβητούμε ότι οριζόντια κάνατε περικοπές, χωρίς να κάνετε στοχευμένους και αυστηρούς ελέγχους, όπως ήδη θα έπρεπε να έχετε κάνει. Αυτό θέτει ζητήματα στην πληρωμή. Δεν μας απαντήσατε όμως στο βασικό μας ερώτημα, που είναι τι θα διορθώσετε από αυτά, έτσι ώστε η πληρωμή που έρχεται, της βασικής εκκαθάρισης και το πρασίνισμα, να μην είναι χειρότερα από την προκαταβολή που όλοι ζήσαμε».

Η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ, διά στόματος του Υφυπουργού, δεν απάντησε για το ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να εξαλειφθούν οι αιτίες που οδήγησαν στη γνωστή τραγωδία της πρόσφατης πληρωμής. Δεν απάντησε ούτε για την ΚΥΑ των κτηνοτρόφων, για την διασταύρωση με το Ε9, για την οριζόντια απαγόρευση μεταβίβασης δικαιωμάτων ΕΑ, για τις πολλαπλές ΠΕ σε ILOT, για τα εντός Natura. Αντίθετα, μετέφερε μια εικονική πραγματικότητα: “Όταν όλοι, λοιπόν, αυτοί μας λένε ότι προχωράτε σωστά, όταν τα νούμερα και τα ποσά τα οποία παίρνουμε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μας λένε ότι γίνονται σωστά οι έλεγχοι και τρέχει η διαδικασία, εκείνο το οποίο θα κάνουμε είναι να είμαστε οι θεματοφύλακες για να ακολουθηθούν οι διαδικασίες οι τυπικές οι οποίες προβλέπονται, για να δίνουμε και αξιοπιστία και κύρος στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στους υπαλλήλους του και στον Οργανισμό, αλλά να είμαστε προς όφελος των παραγωγών και της κτηνοτροφίας».

Με «πειραγμένα» νούμερα, ανεδαφικά στοιχεία και αόριστες αναφορές προσπαθούν να ανατρέψουν την πραγματικότητα που είδαν στις τσέπες τους οι αγρότες τον Οκτώβρη. Με μια τέτοια ωραιοποιημένη εικόνα, όχι μόνο κρίθηκε αχρείαστη κάποια διορθωτική ενδιάμεση πληρωμή, αλλά οι αγρότες δεν θα πρέπει να περιμένουν και κάποια σοβαρή διόρθωση στην εξόφληση που θα γίνει τον Δεκέμβρη.

Τη στιγμή που οι αυξήσεις του κόστους παραγωγής ακολουθούν ξέφρενη πορεία, η Κυβέρνηση της ΝΔ που φέρει την πολιτική ευθύνη, αποφεύγει τους στοχευμένους ελέγχους και καταφεύγει στην οριζόντια στοχοποίηση όλων των αγροτών και εντέλει στην αναγκαία “φυγή στον κόσμο των θαυμάτων”. Την στιγμή που ο διαγωνισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ καταπίπτει ξανά από την Δικαιοσύνη, προειδοποιούμε για μία ακόμα χειρότερη πληρωμή τον Δεκέμβρη.
Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 2 & 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ο Μανιάτης Γιάννης Μπρατάκος νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑΝΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΓΥΘΕΙΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ