ΝΕΟΚΛΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ: Να δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων για τους Νέους ΓεωργούςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νεοκλής Κρητικός προς Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Να δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων για τους Νέους Γεωργούς


Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Π.Α.Α. 2014-2020, κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Μετά από ενημέρωση που έλαβε από σχετικά μελετητικά γραφεία γεωτεχνικών και το σχετικό αίτημα που έχει υποβάλλει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο κ. Κρητικός ζητά την παράταση υποβολής των φακέλων, καθώς ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι μεγάλος και η διαδικασία συλλογής των απαραίτητων εγγράφων χρονοβόρα.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης του κ. Νεοκλή Κρητικού:

«Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

Μετά τη δημοσίευση της 3ης πρόσκλησης του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Π.Α.Α. 2014-2020, στις 11/11/2021, σύμφωνα με την οποία η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στήριξης είναι έως τις 14/12/2021 θα ηθελα να σημειώσω τα εξής.

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον από νέους αγρότες, ανά την Επικράτεια και την διαδικασία για τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων για την τεκμηρίωση του φακέλου, τα γραφεία των γεωτεχνικών που έχουν αναλάβει την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη καλούνται να διαχειριστούν μεγάλο όγκο δουλειάς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα,

Επίσης κάτι το οποίο δυσχεραίνει αρκετά τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μου, είναι τ’ ότι η πρόσκληση εκδόθηκε μέσα στην ελαιοκομική περίοδο. Ακόμη, δήλαδή, ένα στοιχείο που εμποδίζει την αμεσότητα των ενεργειών και τη συνεννόηση με τα μελετητικά γραφεία.

Επιπρόσθετα παρουσιάζονται μεγάλες καθυστερήσεις για την έκδοση των πιστοποιητικών του ΜΑΕΕ των νέων αγροτών (υποχρεωτικό έγγραφο για την ένταξή τους) από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης) λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας στις εν λόγω υπηρεσίες.

Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι το σχετικό Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣΚΕ) καθυστέρησε να δώσει τη δυνατότητα οριστικοποίησης των αιτήσεων, με αποτέλεσμα το χρονικό περιθώριο που δόθηκε στην πραγματικότητα να είναι ακόμα μικρότερο του ενός μηνός μήνα.

Με δεδομένο ότι εκπνέει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων τις επόμενες ημέρες και λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, θεωρείται απαραίτητο να δοθεί παράταση της προθεσμίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων, προκειμένου να καταστεί δυνατό να υποβάλουν ολοκληρωμένη αίτηση, όλοι οι ενδιαφερόμενοι νέοι γεωργοί.

Προτίθεται το Υπουργείο να μελετήσει την παράταση υποβολής των αιτήσεων;


Με εκτίμηση,


Νεοκλής Δ. Κρητικός

Βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας»
Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: δύο 55χρονοι, ένας 48χρονος και ένας 24χρονος

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ