ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: Ενημέρωση για τις ζημιές του παγετού σε ελιές και εσπεριδοειδήΟ Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης ενημερώνει με δελτίο τύπου τους παραγωγούς για τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με τον πρόσφατο παγετό και τις ζημιές που προκάλεσε:

“Ενημερώνουμε τους παραγωγούς ότι σχετικά με τον παγετό της 20ής Δεκεμβρίου 2021 που εκδηλώθηκε σε περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας και προκάλεσε ζημιές στον ελαιόκαρπο αλλά και στα εσπεριδοειδή, ο Δήμος μας από την πρώτη στιγμή έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αποζημιωθούν οι ζημιωθέντες παραγωγοί.

Αναλυτικότερα:

α) Έγινε αναγγελία της ζημιάς από τους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου για όλες τις Κοινότητες των Δ.Ε. Μολάων και Ασωπού.

β) Έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να επισκεφτεί άμεσα τις πληγείσες περιοχές, γεγονός που συνέβη την Τετάρτη 22-12-2021.

Επισημάνθηκε στον επόπτη ΕΛΓΑ του Νομού το πρόβλημα με τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν, οι οποίες έφτασαν τοπικά έως τους -4 βαθμούς Κελσίου.

γ) Υπάρχει διαρκής συνεργασία και συντονισμός με τους αρμόδιους του ΕΛΓΑ Τρίπολης, καθώς και επικοινωνία με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής, ώστε να εντοπισθεί το μέγεθος της ζημιάς και να δοθεί η τελική έγκριση για την υποβολή δηλώσεων ζημιάς.

Θεωρούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα του ΕΛΓΑ για δηλώσεις, γεγονός που θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φωτιά πριν από λίγο στη Σπάρτη

"Ένα φιλαράκι μας, ευγενικό και ευαίσθητο έφυγε απόψε από τούτη την ζωή χαρακωμένο από μεγάλες δυσκολίες!"

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ 58χρονου

Ζ.ΚΑΡΟΥΝΗΣ Μονή Αγίων Αναργύρων : ηχογραφήσαμε την ακολουθία των αγίων Ιωσήφ του ησυχαστού Δανιήλ και Εφραίμ των Κατουνακιωτών.

Στην Πάργα αντιπροσωπεία Μανιατών για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της Μάχης της Σπλάντζας και την θυσία του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ