ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: Ενημέρωση για τις ζημιές του παγετού σε ελιές και εσπεριδοειδήΟ Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης ενημερώνει με δελτίο τύπου τους παραγωγούς για τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με τον πρόσφατο παγετό και τις ζημιές που προκάλεσε:

“Ενημερώνουμε τους παραγωγούς ότι σχετικά με τον παγετό της 20ής Δεκεμβρίου 2021 που εκδηλώθηκε σε περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας και προκάλεσε ζημιές στον ελαιόκαρπο αλλά και στα εσπεριδοειδή, ο Δήμος μας από την πρώτη στιγμή έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αποζημιωθούν οι ζημιωθέντες παραγωγοί.

Αναλυτικότερα:

α) Έγινε αναγγελία της ζημιάς από τους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου για όλες τις Κοινότητες των Δ.Ε. Μολάων και Ασωπού.

β) Έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να επισκεφτεί άμεσα τις πληγείσες περιοχές, γεγονός που συνέβη την Τετάρτη 22-12-2021.

Επισημάνθηκε στον επόπτη ΕΛΓΑ του Νομού το πρόβλημα με τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν, οι οποίες έφτασαν τοπικά έως τους -4 βαθμούς Κελσίου.

γ) Υπάρχει διαρκής συνεργασία και συντονισμός με τους αρμόδιους του ΕΛΓΑ Τρίπολης, καθώς και επικοινωνία με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής, ώστε να εντοπισθεί το μέγεθος της ζημιάς και να δοθεί η τελική έγκριση για την υποβολή δηλώσεων ζημιάς.

Θεωρούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα του ΕΛΓΑ για δηλώσεις, γεγονός που θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ


Σχόλια

BANNER 1

e-info.gr

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ