"Δέσμευση Σκρέκα για το αγροτικό ρεύμα"Ομιλία Δαβάκη – Προϋπολογισμός 2022 – Δέσμευση Σκρέκα για το αγροτικό ρεύμα

Τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας - παρά την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση - με μείωση της ανεργίας κατά 4,2 ποσοστιαίες μονάδες, υψηλό ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 6,9%, αυξανόμενη ροή άμεσων ξένων επενδύσεων καθώς και μείωση του δημόσιου χρέους, ανέφερε ο Θανάσης Δαβάκης ως αποδείξεις επιτυχίας του κυβερνητικού μείγματος μέτρων στήριξης και φορολογικής αποφόρτισης της μεσαίας τάξης, που έχει άμεσα αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στη Βουλή για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2022.

Τομείς όπως η δημόσια υγεία με 872 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, η εθνική άμυνα με την ενίσχυση του προϋπολογισμού της με 3,3 δισ. ευρώ και η πρωτόγνωρη αναβάθμιση του οπλοστασίου μας με νέα αεροσκάφη, πλοία επιφανείας και πυρομαχικά τελευταίας τεχνολογίας, οι σημαντικές παρεμβάσεις στον πρωτογενή τομέα μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και της νέα ΚΑΠ και οι διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης και των απονομών συντάξεων, ήταν μερικά από τα θέματα στα οποία εστίασε ο Λάκωνας βουλευτής.

Ταυτόχρονα, όμως, ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει και άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη μείωση του κόστους παραγωγής στον πρωτογενή τομέα λόγω της εκτίναξης των τιμών στην ενέργεια και ιδιαίτερα στο αγροτικό ρεύμα και στα αγροτικά εφόδια, γιατί, όπως ανέφερε, αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για την οικονομική κατάσταση των απασχολουμένων αλλά και για ανατιμήσεις στα αγροτικά προϊόντα.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του κάλυψαν τα λακωνικά προβλήματα, όπως η στελέχωση των μονάδων υγείας, η ενίσχυση των υποδομών στα οδικά δίκτυα στο σκέλος που αφορά την κεντρική κυβέρνηση, η επόμενη μέρα για τίς πυρκαγιές της Μάνης, τα χρονίζοντα ιδιοκτησιακά προβλήματα δεκαετιών που πρέπει επιτέλους να επιλυθούν μέσω νομοθετικής παρέμβασης, η καλύτερη στελέχωση του ΕΦΚΑ Λακωνίας μέσω του προγράμματος νέων προσλήψεων που έχει ανακοινωθεί για την ταχύτερη απονομή συντάξεων, καθώς και η επιτάχυνση των διαδικασιών για τα δύο αρδευτικά έργα της Κελεφίνας και του Τρινάσου…

Απαντώντας στον κ. Δαβάκη, ο παριστάμενος Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανέφερε επί λέξει: «Εδώ πρέπει να πω, αναφερόμενος και σε αυτό που είπε ο προλαλήσας συνάδελφος κ. Δαβάκης, ότι πράγματι, κύριε συνάδελφε, αυτήν τη στιγμή σχεδιάζουμε μέτρα στήριξης και αναζητούμε τρόπους στήριξης και του πρωτογενούς τομέα, γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε τους αγρότες μας απροστάτευτους σ’ αυτήν την παγκόσμια κρίση, που έχει εκτινάξει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου».

Το βίντεο της ομιλίας του κ. Δαβάκη είναι διαθέσιμο εδώ.


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φωτιά πριν από λίγο στη Σπάρτη

"Ένα φιλαράκι μας, ευγενικό και ευαίσθητο έφυγε απόψε από τούτη την ζωή χαρακωμένο από μεγάλες δυσκολίες!"

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ 58χρονου

Ζ.ΚΑΡΟΥΝΗΣ Μονή Αγίων Αναργύρων : ηχογραφήσαμε την ακολουθία των αγίων Ιωσήφ του ησυχαστού Δανιήλ και Εφραίμ των Κατουνακιωτών.

Στην Πάργα αντιπροσωπεία Μανιατών για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της Μάχης της Σπλάντζας και την θυσία του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ