ΣΥΡΙΖΑ: Το νοσοκομείο Λακωνίας ακόμα μετρά τις κενές θέσεις βασικών στελεχών του



Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.


6/12/2021

Με την πανδημία να καταγράφει αρνητικά ρεκόρ στη χώρα μας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, την κυβέρνηση να επιμένει σε υποχρεωτικά μέτρα με τιμωρητική χροιά (αναστολή εργασίας υγειονομικών και χρηματικό πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60) και την πεισματώδη άρνησή της να καλύψει ορθολογικά τις ανάγκες του συστήματος υγείας, κρίνεται επιτακτική πλέον μία άμεση και ριζική ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.

Το νοσοκομείο Λακωνίας ακόμα μετρά τις κενές θέσεις βασικών στελεχών του, που πλαισίωναν νευραλγικούς τομείς λειτουργίας του, όπως καρδιολόγων, παιδιάτρων, γυναικολόγων, μικροβιολόγων, αναισθησιολόγων, ψυχιάτρων αλλά και λοιπού νοσηλευτικού προσωπικού. Οι παραπάνω ελλείψεις επιφέρουν ολοένα και περισσότερες δυσλειτουργίες στην παροχή υγειονομικής φροντίδας του νομού μας.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι η αναζήτηση συνεργατών της καρδιολογικής κλινικής για κάλυψη των εφημεριών της από τον ιδιωτικό τομέα. Η αύξηση του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών με covid-19 στο νοσοκομείο Σπάρτης και η έλλειψη νοσηλευτικών υποδομών οδήγησαν στην επείγουσα τροποποίηση υπαρχόντων χώρων και στην αύξηση των κλινών για ασθενείς covid, επιβεβαιώνοντας έτσι την πρόβλεψη για τον ερχομό του σοβαρότερου κύματος της επιδημίας, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον πρότερο εφησυχασμό των κυβερνητικών αρμοδίων.

Το Υπουργείο Υγείας, πιστό στον νεοφιλελεύθερο στρουθοκαμηλισμό του, επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία για τις εκατοντάδες συνανθρώπων μας που έχουν ήδη χαθεί, εντός και εκτός ΜΕΘ, και επιμένει στη διατήρηση του μέτρου αναστολής εργασίας των Υγειονομικών ,τη μη αναπλήρωση των περισσότερων κενών θέσεων που αυτή επέφερε και τις “μπαλωματικές” λύσεις στα υγειονομικά αδιέξοδα οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια την κοινωνία σε περαιτέρω εκατόμβες νεκρών και σε καταστροφικό για την οικονομία της lockdown.

Η διέξοδος πρέπει να αναζητηθεί σε μια ανθρωποκεντρική κυβέρνηση με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο που πιστεύει στο δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας και στη διαμόρφωση ενός κράτους πρόνοιας και φροντίδας για όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες. Με άμεση ενίσχυση των δομών υγείας, με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού, καθώς και με συστράτευση όλου του δυναμικού του. Με δωρεάν μαζικά τεστ για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Με άμεσες επιτάξεις των ιδιωτικών κλινικών. Με προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ώστε να επιτευχθεί η σμίκρυνση των σχολικών τμημάτων και η κατάργηση του αποτυχημένου πρωτόκολλου 50%+1. Με εφαρμογή ισότιμων και οριζόντιων μέτρων για όλους (π.χ. στα σώματα ασφαλείας και στις εκκλησίες). Με ενίσχυση των στόλων των ΜΜΜ με οχήματα και συστήματα εξαερισμού στο μετρό. Με επαναφορά όχι μόνο του κυλιόμενου ωραρίου αλλά και της τηλεργασίας. Με σοβαρότερη και πιο αποτελεσματική καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού χωρίς να υποκινεί τον διχασμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί το Υγειονομικό σύστημα στην απαξίωση και τους πολίτες στην απελπισία και την απόγνωση. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε ότι ’’εξαντλήσαμε τα όρια της υποχρεωτικότητας’’ αλλά το μόνο που κατάφερε τελικά η κυβέρνησή του να εξαντλήσει ήταν τα όρια του Ε.Σ.Υ. και της υπομονής μας, υποχρεώνοντας ουσιαστικά τους πολίτες να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα για θέματα υγείας και περίθαλψης, κάτι που μόνο ως εσκεμμένο μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και η επερχόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα εγγυηθεί ένα ενισχυμένο και ανασχεδιασμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας με ισότητα στη φροντίδα και την περίθαλψη, αλληλεγγύη στους ευάλωτους, δικαιοσύνη στην ιεράρχηση των αναγκών με γνώμονα το αίσθημα της σιγουριάς, της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας των πολιτών.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ