Δαβάκης: για τη δημιουργία ειδικοτήτων Βοηθού Νοσηλευτή και Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στη ΛακωνίαΔαβάκης: Δύο αναγκαίες προτάσεις για την επαγγελματική εκπαίδευση στη Λακωνία

Επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, κ. Γιώργο Βούτσινο, είχε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, για τη δημιουργία των ειδικοτήτων του Βοηθού Νοσηλευτή και των Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Σπάρτης και στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Γυθείου αντίστοιχα. Ο κ. Δαβάκης δήλωσε σχετικά:

Είναι γνωστή σε όλους μας η αναγκαιότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Προ διετίας, μετά από αιτήματα σπουδαστών, είχα ζητήσει να εξετάσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας την προσθήκη της ειδικότητας του Βοηθού Νοσηλευτή για το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Σπάρτης. Τελευταία μάλιστα, υπάρχει και αίτημα από το Ημερήσιο ΕΠΑΛ Γυθείου για την προσθήκη και ειδικότητας Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων εκεί.

Επίσης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Αγάπιος Οικονομίδης, με ενημέρωσε ότι η Διεύθυνσή του, έχει πρόσφατα προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας τη δημιουργία των δύο αυτών ειδικοτήτων, συνοδεύοντας την πρόταση αυτή από τα σχετικά πρακτικά των αντιστοίχων Δημοτικών Συμβουλίων και τις βεβαιώσεις ότι οι Δήμοι διαθέτουν τα οικονομικά μέσα λειτουργίας των δύο αυτών νέων τμημάτων.

Έχω επικοινωνήσει ήδη με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, κ. Γιώργο Βούτσινο, ο οποίος με ενημέρωσε ότι: «τον προσεχή Μάρτιο ή Απρίλιο θα έχουμε πλήρη εικόνα των αιτημάτων αυτών και ότι βασικός παράγοντας που θα βαρύνει στη δημιουργία τέτοιων τμημάτων θα είναι η καλή τεκμηρίωση της αναγκαιότητας εκ μέρους των τοπικών φορέων», δηλαδή από τον Δήμο Σπάρτης και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Μέχρι τότε, θα προηγηθούν εκ μέρους μου οι κατάλληλες πολιτικές παρεμβάσεις…


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φωτιά πριν από λίγο στη Σπάρτη

"Ένα φιλαράκι μας, ευγενικό και ευαίσθητο έφυγε απόψε από τούτη την ζωή χαρακωμένο από μεγάλες δυσκολίες!"

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ 58χρονου

Ζ.ΚΑΡΟΥΝΗΣ Μονή Αγίων Αναργύρων : ηχογραφήσαμε την ακολουθία των αγίων Ιωσήφ του ησυχαστού Δανιήλ και Εφραίμ των Κατουνακιωτών.

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ