Ο Π. Νίκας σε τηλεδιάσκεψη της ΕΝΠΕ με τον Αλ. Τσίπρα



Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συμμετείχε το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης αποτέλεσε το θεσμικό πλαίσιο και εν γένει τα ζητήματα που απασχολούν την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, ενώ συζητήθηκαν επίσης η εξέλιξη των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, οι προοπτικές του νέου ΕΣΠΑ 2021 -2027 αλλά και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Από την πλευρά του, ο Π. Νίκας επανέλαβε την θέση του ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υφίσταται σήμερα είναι η ασάφεια του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου ως προς τα θέματα αρμοδιοτήτων, το οποίο θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο καθορίζοντας επακριβώς το στίγμα και την ταυτότητα του κάθε θεσμού και κάθε βαθμίδας διοίκησης -“αυτή τη στιγμή είμαστε 70% κράτος και 30% αυτοδιοίκηση” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, παρατηρώντας ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο είναι υπεύθυνο για τριβές που δημιουργούνται τόσο μεταξύ των αυτοδιοικητικών φορέων, όσο μεταξύ αυτών και του κράτους

Συνεχίζοντας, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι με βάση τα σήμερα ισχύοντα, καλούνται, σε πολλές περιπτώσεις, οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις να λειτουργήσουν ως κρατικοί φορείς -“σχεδόν είμαστε υποχρεωμένοι ως Περιφέρειες να καλύπτουμε ανεπάρκειες του κράτους, σε πλήθος υπηρεσιών του” τόνισε, για να επισημάνει ότι υπάρχουν φορές που στις Περιφέρειες αποδίδονται ευθύνες τις οποίες, σε μεγάλο βαθμό, δεν έχουν.

Τέλος, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι θα πρέπει η αυτοδιοίκηση να εκπροσωπείται σε φορείς τοπικού ενδιαφέροντος, όπως στις δημόσιες δομές υγείας, στην εκπαίδευση με την συνδιαμόρφωση των σχολικών προγραμμάτων ιδιαίτερα των επαγγελματικών λυκείων, καθώς και στις δομές προνοιακού χαρακτήρα.


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ένα φιλαράκι μας, ευγενικό και ευαίσθητο έφυγε απόψε από τούτη την ζωή χαρακωμένο από μεγάλες δυσκολίες!"

Φωτιά πριν από λίγο στη Σπάρτη

Menu 5 αστέρων στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων!

Στην Πάργα αντιπροσωπεία Μανιατών για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της Μάχης της Σπλάντζας και την θυσία του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ