Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου ΣπάρτηςΤη μνήμη του Αγίου Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού εόρτασε την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 η Εκκλησία μας και στη Σπάρτη πανηγύρισε με εκκλησιαστική λαμπρότητα ο φερώνυμος περικαλλής Ενοριακός Ναός.

Ειδικότερα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και εφημέριος Μολάων, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης.

Νωρίτερα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε Αναγνώστη έναν ευσεβή νέο της περιοχής, τον Νικόλαο Παναγιώτη Καλαντζή, ο οποίος είναι φοιτητής του τμήματος Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για το νέο Αναγνώστη υπογραμμίζοντας το ήθος και την αγάπη του για την Εκκλησία, ενώ του ευχήθηκε υγεία σωματική και ψυχική, καθώς και να συνεχίσει να αγαπά με πάθος τον Χριστό, έτσι ώστε τις ώρες του πειρασμού να μην λυγίσει, αλλά να παραμείνει στον ενάρετο δρόμο που ήδη διαβαίνει.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο τέως Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Διοικητής του Ιδρύματος περιθάλψεως χρονίως πασχόντων, ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ ‘’ο Άγιος Παντελεήμων’’ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, κ. Γεώργιος Κοντός, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στην Αγιότητα που είναι εφικτή και τις μέρες μας. Στη συνέχεια μίλησε για τον τιμώμενο Άγιο του οποίου η ζωή θα πρέπει να είναι οδοδείκτης για κάθε χριστιανό.

Κατακλείοντας την λατρευτική σύναξη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε αρχικά τον ομιλητή για τα διδάγματα που μετέδωσε στο εκκλησίασμα με το υψηλού επιπέδου κήρυγμά του. Ακολούθως, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε για την πολυκύμαντη και αξιοθαύμαστη ζωή του Αγίου Νικολάου, ο οποίος κατέχει μία ξεχωριστή θέση στη χορεία των Αγίων της Εκκλησίας μας. Ολοκληρώνοντας συνεχάρη τον εφημέριο της Ενορίας, Πρωτ. Κωνσταντίνο Ορφανάκο, τους ιεροψάλτες, τους επιτρόπους και τους λοιπούς διακονούντες στο Ναό, ενώ ευχήθηκε στους ευλαβείς χριστιανούς της περιοχής να βρίσκονται πάντα υπό την προστασία του Αγίου Νικολάου.


Σχόλια

BANNER 1

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr