ΙΔΡΥΣΗ Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και στην ΛακωνίαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία είναι γνωστή ανά την Ελλάδα για το σημαντικότατο κοινωφελές έργο που επιτελεί ήδη από το 1957, με περισσότερα από 90 παραρτήματα στις μεγάλες πόλεις και την Περιφέρεια, στηρίζοντας την ύπαρξή της στο τρίπτυχο Πρόληψη, Έγκαιρη Διάγνωση του καρκίνου, Ορθή Ενημέρωση.Ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε την ίδρυση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και στην Λακωνία όπου Δραστήριοι Εθελοντές προχώρησαν στην δημιουργία Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ελλάδος.
Η πρωτοβουλία ανήκει σε άτομα που δραστηριοποιούνται στα κοινά και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα κατά του καρκίνου.
Σκοπός μας είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης του κοινού για την αξία της πρόληψης, με την στήριξη των κινητών μαστογράφων και την συμμετοχή στα Προγράμματα καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού και όχι μόνο.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Παραρτήματος κ .Ποτούλα Ορφανού οι προτεραιότητες είναι αποτελεσματικές πρωτοβουλίες πρόληψης και ενημέρωσης με διοργανώσεις, ομιλίες, εκδηλώσεις καθώς και δράσεις επιστημονικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, κυρίως για τον συνάνθρωπο που πάσχει, σε συνεργασία με κοινωνικούς, επιστημονικούς ακόμη και πολιτιστικούς φορείς. Ο δε βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός , περιλαμβάνει αντικαπνιστικές δράσεις, πρωτοβουλίες για τη σωστή διατροφή και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, τον περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ και την προώθηση της σωματικής άσκησης, τις εξορμήσεις στα σχολεία της περιοχής μας, με στόχο την ενημέρωση των μικρών και μεγαλύτερων μαθητών. Η φιλοσοφία των εθελοντών μας περιγράφεται με 3 λέξεις: ενημέρωση – καταπολέμηση – συμπαράσταση . Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Ποτούλα Ορφανού –Πρόεδρος Παναγιώτης Γεωργανές –Αντιπρόεδρος Δήμητρα Λαδά –Γραμματέας Μαρία Γερουλάκου –Ταμίας Παναγιώτης Παπαδόπουλος-Μέλος Παναγιώτης Μπασουράκος –Μέλος Ελένη Τσιρακίδου -Μέλος
Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 2 & 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ο Μανιάτης Γιάννης Μπρατάκος νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑΝΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΓΥΘΕΙΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ