Ο Μυστράς τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Σπυρίδωνα



Την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος του θαυματουργού, επισκόπου Τριμυθούντος, εόρτασε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 η Εκκλησία μας και ο Μυστράς τίμησε με εκκλησιαστική λαμπρότητα τον Πολιούχο του.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε αρχικά στην Κυριακή των Αγίων Προπατόρων και στη συνέχεια στον τιμώμενο Άγιο Σπυρίδωνα.

Από την πλευρά του ο εφημέριος Μυστρά, Πρωτ. Λάζαρος Σκάγκος, ευχαρίστησε αρχικά τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την πάντα ψυχωφέλιμη παρουσία και ομιλία του και στη συνέχεια την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σπάρτης, που έδωσε όπως κάθε χρόνο το παρών, αν και δεν θα γινόταν η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου, λόγω των προληπτικών υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επετειακή χρονιά όσον αφορά την ιερή εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος που κοσμεί τον Ναό, η οποία είναι πιστό αντίγραφο του «εν Κερκύρα λειψάνου του», έργο του αγιογράφου Αντωνίου Μοσχονά, που δημιουργήθηκε ακριβώς πριν 100 χρόνια, το 1921, με δαπάνη του αειμνήστου Κερκυραίου πρώτου αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Σπάρτης Σπυρίδωνος Μπαφέρνου και μαθητών του. Για το λόγο αυτό, επισήμανε ο π. Λάζαρος, κάθε χρόνο την ημέρα της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα, πανηγυρίζει η Φιλαρμονική Σπάρτης με θεία λειτουργία και αρτοκλασία και παιανίζει στην καθιερωμένη πλέον λιτανεία στους δρόμους του ιστορικού Μυστρά.

Δευτερολογώντας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εκθείασε αρχικά την άρτια λειτουργία της Φιλαρμονικής Σπάρτης, που κοσμεί την περιοχή. Στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Τρισάγιο για τον Σπυρίδωνα Μπαφέρνο, τους λοιπούς αειμνήστους μαέστρους και τα μέλη της Φιλαρμονικής Σπάρτης, καθώς και για τον αείμνηστο Μυστριώτη ομογενή μας Σπυρίδωνα Μανουσάκη και τη σύζυγό του Ειρήνη. Ο Σπυρίδων Μανουσάκης, όπως ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2019, είχε συμπεριλάβει στη διαθήκη του την τοπική μας Εκκλησία, κληροδοτώντας το ποσό των 500.000 $ στο ίδρυμα περιθάλψεως χρονίως πασχόντων, ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ ‘’ο Άγιος Παντελεήμων’’. Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες και σύντομα το σημαντικό αυτό χρηματικό ποσό θα είναι στη διάθεση του Ιδρύματος.






Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ