ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ η φάτνη στη Μονεμβάσια

 

Χριστούγεννα 1983 στην Μονεμβάσια ,
μια παρέα νέων παιδιών έχουν ιδρύσει τον πολιτιστικό σύλλογο Κάστρο και αποφασίζουν να κάνουν κάτι διαφορετικό για τις γιορτές των Χριστουγέννων στην Μονεμβάσια της τότε εποχής , πολύ μικρότερη από σήμερα , με λίγους επισκέπτες αλλά με ανθρώπους που την αγαπούν και εργάζονται για την πρόοδο αυτού τόπου , αντάξιο του ιστορικού ονόματος της .
Ο Σπύρος Γεωργιλής και ο Λευτέρης Ανδρεσάκης πρωτοστατούν ώστε να φτιαχτεί μια εντυπωσιακή φάτνη , την οποία θα αναλάβει να φιλοτεχνήσει ο Βαγγέλης Φιλίππου , μαθητής τότε , που είχε δώσει δείγματα καταπληκτικού καλλιτέχνη , γιος του Δημητρίου Φιλίππου , του πρώτου μαραγκού στην Μονεμβάσια , που σε αυτόν έμαθαν όλοι οι κατοπινοί φτασμένοι επαγγελματίες που έφτιαξαν τα εντυπωσιακά κτίρια στο Κάστρο και στην έξω πόλη , στην Μονεμβάσια του σήμερα .
Ο Βαγγέλης με μεγάλη διάθεση για προσφορά όπως πάντα δέχεται με χαρά να φτιάξει την φάτνη και για να αγοραστούν τα υλικά όλη η παρέα λέει τα κάλαντα σε σπίτια και καταστήματα . Το αποτέλεσμα είναι μια εντυπωσιακή φάτνη , αξεπέραστη ως τις μέρες μας , η οποία έγινε αφιέρωμα στα περιοδικά και τις εκδόσεις της εποχής αυτής .
Ο Δήμος Μονεμβασίας μετά 37 χρόνια έβαλε ως στόχο να αναβιώσει την ατμόσφαιρα της τότε εποχής . Ο αγαπητός φίλος Βαγγέλης Φιλίππου χωρίς δεύτερη σκέψη προσέφερε τις υπηρεσίες του , φιλοτεχνώντας για δεύτερη φορά μια μοναδική ποιοτική φάτνη , ένα πραγματικό έργο τέχνης , αντάξιο της ιστορικής Μονεμβασίας δημιουργώντας μια ατμοσφαιρική εικόνα των Χριστουγέννων .
Σήμερα μαζί με τον Δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη , τον εφημέριο Πατέρα Κωνσταντίνο Κρυπωτό , τους Δημοτικούς Συμβούλους Μαρία Χαραμή , δικηγόρο , Βασίλη Κουλουβάκο , Ιατρό και την υπάλληλο του Δήμου Νίκη Πετράκου που έχει υλοποιήσει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Μονεμβασιά , δώσαμε τιμητικό έπαινο για τις υπηρεσίες του στην ιστορική Μονεμβασιά .
Αγαπητέ Βαγγέλη , έχεις την αγάπη και την εκτίμηση όλων των Μονεμβασιτών , για το έργο σου και την μεγάλη προσφορά στον τόπο μας !!!
Σταύρος Χριστάκος
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μονεμβασίας


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ