Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ρ/σ ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ και τον Τάκη ΠολίτηΗ πανδημία αντιμετωπίζεται με ατομική και συλλογική ευθύνη

Η πανδημία έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία. Πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες της παραπληροφόρησης. Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο φόβος. Αυτόν τον αντίπαλο πρέπει να διώξουμε, για να μην δώσουμε ζωτικό χώρο στον κορωνοϊό.

Με την πολύχρονη εμπειρία μου στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και με την προσωπική εμπειρία θέλω να πω ότι το μήνυμα της επιστημονικής κοινότητας είναι ξεκάθαρο: Πρέπει να εμβολιαστούμε. Τα εμβόλια είναι ασπίδα σωτηρίας και ελπίδας να επιστρέψουμε στην φυσιολογική ζωή.

Προσωπικά επένδυσα στην ιατρική επιστήμη, αφέθηκα στα χέρια των συναδέλφων ιατρών και ευτυχώς «μου βγήκε».

Η πανδημία είναι αμείλικτη εμπειρία, είναι υπαρκτή. Και έχουμε χρέος στον εαυτό μας, στις οικογένειάς μας και στους συνανθρώπους μας να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση που χάραξε η επιστήμη.

Ανεπαρκής η διαχείριση της πανδημίας από τη Νέα Δημοκρατία

Η χώρα μας αντιμετώπισε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Στη συνέχεια, τα λάθη είναι πολλά. Η ελαφρότητα και η επιπολαιότητα στους κυβερνητικούς χειρισμούς εξυπηρετούν τον κορωνοϊό. Δεν υπήρξε εθνική συσπείρωση. Υπήρξε ένας κατακερματισμός γνωμών των επιστημών στα παράθυρα των ΜΜΕ, είχαμε έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Δεν δικαιολογείται να έχουμε τόσους θανάτους. Δεν επιδεικνύεται η απαιτούμενη αποτελεσματικότητα, σοβαρότητα και στιβαρότητα. Δεν μπορεί να με ελέγξει ένας αστυνομικός αν είμαι εμβολιασμένος και ο ίδιος να μην είναι.

Τα διάφορα κυβερνητικά μέτρα δεν εντάσσονται σε ένα συνεκτικό και σταθερό σχέδιο. Ένας καλός κυβερνήτης παίρνει αποφάσεις για τον λαό και όχι για το κόμμα του. Δεν έχουν συνταγματικά δικαιώματα μόνο οι ανεμβολίαστοι, αλλά και οι εμβολιασμένοι. Χρειάζονται σκληρά μέτρα για να προχωρήσει ο εμβολιασμός. Η ατομική ευθύνη είναι δείκτης υπευθυνότητας, ωριμότητας, σοβαρότητας, συλλογικότητας. Χρειάζεται όμως και συλλογική δράση και δεν πρέπει να υπονομεύουμε τους κινδύνους.Αναγκαία η επάνοδος του ΠΑΣΟΚ

Προτρέπω όλους τους φίλους της Ελλάδας, όλους τους φίλους της Λακωνίας να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή. Είναι γιορτή της δημοκρατίας, το κόμμα μας κάνει εκλογές με ανοιχτές πόρτες και θύρες. Χωρίς καμία υποχρέωση. Όποιος θέλει, θα γίνει φίλος, όποιος θέλει, γίνεται μέλος. Το εγχείρημα της επανόδου του ΠΑΣΟΚ στην κεντρική πολιτική σκηνή δεν είναι άσκηση επί χάρτου.

Η ευχή όλων για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ δεν εκπορεύεται από την νοσταλγία του παρελθόντος. Είναι αυτονόητη και δημιουργική αντίδραση όλων εκείνων των πολιτών που αναζητούν σύγχρονη πολιτική έκφραση των προοδευτικών δυνάμεων. Υπάρχει κρίση εκπροσώπησης αυτού του χώρου. Τα προβλήματα και οι μεγάλες προκλήσεις της οικονομίας, της δημόσιας υγείας, της πανδημίας, του περιβάλλοντος, της τεχνολογίας οδηγούν στην ανάγκη διαμόρφωσης του πολιτικού μας χώρου, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του 2030-2050. Οι παλιές συνταγές που ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ακατάλληλες. Το ένα κόμμα είναι πολύ συντηρητικό και το άλλο λαϊκίστικο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βάσεις. Αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να ενσαρκώσει ξανά αυτό που εκπροσωπούσε, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, που λεηλάτησε το ΠΑΣΟΚ, θα επανέλθει στα ποσοστά τις δεκαετίας 1990, 2000-2010. Οι δύο μονομάχοι, επένδυσαν στην υπονόμευση του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Τσίπρας, που μας καθύβριζε, προσπαθεί να υιοθετήσει τα στοιχεία μας, επικαλείται την σοσιαλδημοκρατία και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Χωρίς επιτυχία.Αναζωογόνηση της προοδευτικής κεντροαριστεράς με τον Ανδρέα Λοβέρδο

Πιστεύω ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι εκείνος που μπορεί να συνδράμει αποτελεσματικά στην αναζωογόνηση της προοδευτικής κεντροαριστεράς. Είναι ένας αυτοδημιούργητος πολιτικός, είναι μορφωμένος, έχει δοκιμαστεί σε κυβερνητικές θέσεις, είναι μαχητικός, είναι διαλλακτικός. Αυτά τα στοιχεία με οδήγησαν να τον στηρίξω. Με το νέο ΠΑΣΟΚ πιστεύω ότι η κεντροαριστερά μπορεί να γίνει ξανά ανταγωνιστική και αξιόπιστη. Ότι θα γοητεύσει ξανά εκείνες τος κοινωνικές ομάδες που είχαν φύγει τα τελευταία χρόνια.

Σημασία έχει στις 5 Δεκεμβρίου να πάνε όλοι να ψηφίσουν για τον αρχηγό ενός ιστορικού κόμματος που έχει τις προθέσεις να μεταρρυθμίσει το κράτος και να το προσαρμόσει στις ανάγκες της καινούργιας εποχής.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και πρέπει να πάμε σε κάτι καινούργιο, διαφορετικό, που θα προσελκύει τον κόσμο. Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα κεντρώο, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που θα μάχεται προς όφελος των πολιτών.Η Φώφη Γεννηματά, λαμπρό παράδειγμα μαχητή της ζωής και των ιδεών

Χθες πέρασαν 40 ημέρες από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Λείπει σαν προσωπικότητα από τον χώρο της δημοκρατικής παράταξης. Ήταν γενναία η Φώφη. Προσπάθησε πολύ, έκανε την προσπάθεια με το ΚΙΝΑΛ, δεν τα έβαλε κάτω, ανανέωσε το χώρο όσο μπορούσε. Ήταν παρούσα σε όλες τις φάσεις και της αποτυχίας και των επιτυχιών του ΠΑΣΟΚ. Η Φώφη αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα ανθρώπου μαχητή της ζωής και μαχητή των ιδεών. Έμεινε σταθερή, ποτέ δεν λοξοδρόμησε. Τα λέω εγώ, που η Φώφη με είχε διαγράψει. Προσέφερε πολλά και ακόμα και με τον θάνατό της έδωσε ένα σήμα σε όλους τους δημοκράτες πολίτες να πάνε να ψηφίσουν ένα διαφορετικό κόμμα, προσαρμοσμένο στην ένα εποχή, ένα ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ που θα έχει στόχο την καλύτερη ζωή όλων των Ελλήνων πολιτών.

Για να ακούσετε τη συνέντευξη, πατήστε εδώ.

Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: δύο 55χρονοι, ένας 48χρονος και ένας 24χρονος

Επιστρέφει η εμποροπανήγυρης Μυστρά, μετά από δύο χρόνια

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΑΤΟΜΟΥ - ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΠΟΡΙ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΕΟΔ Λακωνίας: "εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας και τα συλλυπητήριά μας"

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ