Επίσκεψη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής ΜάνηςΤο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης επισκέφθηκε την Τετάρτη Δεκεμβρίου 2021 το εξατάξιο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας. Τους μικρούς μαθητές συνόδευαν ο διευθυντής της σχολικής μονάδας κ. Παναγιώτης Συλαίος και οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Μαρία Γρηγοράκου και Γιάννης Αρκουδής. Εκ μέρους του Δήμου τούς υποδέχθηκε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ελένη Δρακουλάκου.

Τα παιδιά αρχικά ξεναγήθηκαν στην κεντρική αίθουσα, όπου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το πέτρινο τοπίο της Μάνης. Μέσα από το φωτογραφικό φακό του Γ. Βουρλίτη και τα αντικείμενα της συλλογής έμαθαν για τους τρόπους διαβίωσης, τα τοπικά προϊόντα και τον τρόπο συλλογής, παραγωγής και επεξεργασίας τους.

Ακολούθησε ξενάγηση στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου. Εκεί έμαθαν για το νεότερο Γύθειο, το εμπόριο, το λιμάνι, τη μετανάστευση, τους φωτογράφους, τη μουσική ιστορία, τους ποιητές, τη δημοσιογραφία και την εκπαίδευση. Οι μικροί επισκέπτες είδαν από κοντά την τυπογραφική μηχανή στην οποία τυπωνόταν η «Λακωνία», μία από τις σημαντικότερες εφημερίδες της περιοχής, ένα μαντολίνο, αντιπροσωπευτικό της μουσικής που δίδασκε ο Ιταλός μουσικός και διευθυντής της Φιλαρμονικής του Γυθείου Moretti, καθώς και τεκμήρια που καλύπτουν το ευρύ φάσμα της εμπορικής δραστηριότητας της πόλης. Επίσης, είδαν καλλιτεχνικό φωτογραφικό αρχειακό υλικό από την κοινωνική, οικονομική και καλλιτεχνική ζωή του Γυθείου, καθώς και αυθεντικά έργα και χειρόγραφα πνευματικών ανθρώπων που έλκουν την καταγωγή τους από τη Λακωνία, όπως οι παγκοσμίου φήμης ποιητές Γιάννης Ρίτσος και Νικηφόρος Βρεττάκος. Τέλος, στη σχολική αίθουσα του Παρθεναγωγείου μεταφέρθηκαν στα σχολικά χρόνια μια άλλης εποχής.
Επιπλέον, οι μαθητές του σχολείου της Σκάλας είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου, που έχει στηθεί στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης και θα λειτουργεί για όλη την εορταστική περίοδο στην Πλατεία του Παρθεναγωγείου στο Γύθειο.
Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φωτιά πριν από λίγο στη Σπάρτη

"Ένα φιλαράκι μας, ευγενικό και ευαίσθητο έφυγε απόψε από τούτη την ζωή χαρακωμένο από μεγάλες δυσκολίες!"

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ 58χρονου

Ζ.ΚΑΡΟΥΝΗΣ Μονή Αγίων Αναργύρων : ηχογραφήσαμε την ακολουθία των αγίων Ιωσήφ του ησυχαστού Δανιήλ και Εφραίμ των Κατουνακιωτών.

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ