Ο Δήμος Σπάρτης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2021ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Σπάρτης, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής του για το τρέχον έτος, έδωσε το παρόν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2021, η οποία είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της χώρας μας και αποτελεί σημείο συνάντησης του τουριστικού τομέα. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από 12 έως και 14 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στη φετινή PHILOXENIA, παρόλη την δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας COVID 19, παρευρέθηκαν πολλοί ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, Περιφέρειες, Δήμοι, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ κατά τη διάρκειά της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις με θεματικές παρουσιάσεις και δράσεις.

O Δήμος Σπάρτης, συμμετείχε και φέτος ως συνεκθέτης, εντός του περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εκπροσωπήθηκε από την αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Γεωργία Αναστασοπούλου Ζαχαράκη και την αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Έλενα Δημητρακοπούλου.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Σπάρτης είχαν χρήσιμες επαφές με ταξιδιωτικούς οργανισμούς, τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους για την προώθηση του Δήμου Σπάρτης στην αγορά της Β. Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Η κα Ζαχαράκη έδωσε συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά μέσα της Ελλάδας και της Ρωσίας και είχε συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες από διάφορες χώρες (Ρωσία, Γερμανία, Ισραήλ, Ρουμανία κ.α) τους οποίους προσκάλεσε στο Δήμο μας για την διοργάνωση ταξιδιών γνωριμίας.

Το stand του Δήμου Σπάρτης επισκέφθηκαν ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας, ο Γ.Γ του ΕΟΤ κ. Φραγκάκης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας. Η κα Ζαχαράκη συζήτησε με τον κ. Υπουργό Τουρισμού την πρόταση του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Σπάρτης και του ICC WOMEN HELLAS για ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα ανάδειξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον τουριστικό και πολιτιστικό τομέα. Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε πως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει σχετική απάντηση. Μαζί με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί και παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου μάρκετινγκ για τον τουρισμό του Δήμου Σπάρτης. Η κα Ζαχαράκη συναντήθηκε επίσης με την επίτιμη πρόξενο της Ιορδανίας κα Δέσποινα Μαντά η οποία εξέφρασε την αγάπη του λαού της Ιορδανίας για τη Σπάρτη και την ιστορία της και πρότεινε την αδελφοποίηση της Σπάρτης με μια πόλη της αραβικής χώρας.


Σχόλια

BANNER 2

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΓΚΑΡΗ...Πάγωσαν οι Μολάοι

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ