Στ. Αραχωβίτης: Κατάθεση Αναφοράς για την οικονομική στήριξη των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Ευρώτα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στ. Αραχωβίτης: Κατάθεση Αναφοράς για την οικονομική στήριξη των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Ευρώτα


Στήριξη, και μάλιστα όσο πιο άμεσα γίνεται, πρέπει να δοθεί στους παραγωγούς του Δήμου Ευρώτα που είδαν τις σοδειές του σε ελιές και εσπεριδοειδή να καταστρέφονται μετά τον παγετό που έπληξε την περασμένη άνοιξη και τη Λακωνία. Όπως επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι παραγωγοί, παρατηρείται μείωση της παραγωγής στην ελιά καλαμών εώς και 80% αλλά και μείωση στην ποσότητα και την ποιότητα της ελαιοποιήσιμης ελιάς.

Το αγροτικό εισόδημα μειώνεται, επομένως πρέπει να συνταχθεί άμεσα ο φάκελος από τον ΕΛΓΑ, ώστε η περιοχή να ενταχθεί σε πρόγραμμα αποζημίωσης για την ακαρπία των ελαιοδέντρων αλλά και για τις καταστροφές στα εσπεριδοειδή, μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ).


Όλα τα παραπάνω, τα οποία και αποτυπώθηκαν σε σχετικό ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα στις 25.10.2021, κατέθεσε με Αναφορά στη Βουλή σήμερα, 10 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης, ζητώντας τη συνδρομή των υπηρεσιών για την άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων. Κάθε άλλη καθυστέρηση στις αποζημιώσεις, ενώ οι οικονομικές υποχρεώσεις των παραγωγών έχουν αυξηθεί δραματικά αυτούς τους μήνες, θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά και την οικονομία της περιοχής.
Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό:

Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων


ΘΕΜΑ: «Ψήφισμα Δ.Σ του Δήμου Ευρώτα σχετικά με τις ζημιές στη γεωργική παραγωγή- Ακαρπία ελαιόδεντρων - ΚΟΕ για παγετό 2021- Αποζημίωση ΕΛΓΑ για παγετό 2021»
Ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορά το ομόφωνο Ψήφισμα του Δ.Σ του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας με θέμα: «Ζημιές στην γεωργική παραγωγή- Ακαρπία ελαιόδεντρων - ΚΟΕ για παγετό 2021- Αποζημίωση ΕΛΓΑ για παγετό 2021», όπου επισημαίνεται η ανάγκη για άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων ελαιοπαραγωγών και παραγωγών εσπεριδοειδών του Δήμου Ευρώτα που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τους φετινούς παγετούς στην περιοχή.Επισυνάπτεται το Ψήφισμα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να με ενημερώσετε σχετικά.


Αθήνα, 10/11/2021


Ο καταθέτων ΒουλευτήςΣχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr