Αφανιάς – Κρεβατά : Προσωρινή παύση αποστολής αγωγών στους κατοίκουςΔ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ


Νεοκλής Κρητικός: Σημαντική εξέλιξη για την Αφανιά – Κρεβατά

Προσωρινή παύση αποστολής αγωγών στους κατοίκους


Σημαντική εξέλιξη για την υπόθεση των αγωγών του ελληνικού Δημοσίου έναντι των κατοίκων της περιοχής Αφανιάς - Κρεβατά, προέκυψε από την παρέμβαση του Νεοκλή Κρητικού βουλευτού Λακωνίας, μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με την Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κα Ευγενία Βελώνη και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Οικονομικών κ.Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γιώργο Στύλιο.

Ο κ.Κρητικός ζήτησε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους την προσωρινή διακοπή αποστολής αγωγών από το ελληνικό Δημόσιο προς τους κατοίκους της περιοχής Αφανιάς – Κρεβατά Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, μιας και συντρέχουν δύο σημαντικότατες προϋποθέσεις:


Με τον νόμο 4821/2021 δίνεται παράταση ενός έτους, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 για τις διορθώσεις στα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη».


Υπάρχει πρόθεση για νομοθετική πρωτοβουλία των Υπουργείων Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης για οριζόντια ρύθμιση σε ορίζοντα πέντε μηνών.

Ο βουλευτής Λακωνίας σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει η πίεση προς το ελληνικό Δημόσιο να ολοκληρώσει τη διαδικασία αποστολής των υπολοίπων αγωγών μέχρι το τέλος του 2021 ζήτησε, παράλληλα με την παύση αποστολής, να δημιουργηθεί επιτροπή με εκπροσώπους από τα συναρμόδια Υπουργεία (Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών) με την συμμετοχή και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Στη συνάντηση με την Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους συμμετείχε τηλεφωνικά και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Γιώργος Στύλιος, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με την κα Ευγενία Βελώνη να βάλουν τις βάσεις για τη δημιουργία της Επιτροπής και την πρώθηση μίας οριζόντιας νομοθετικής λύσης για όλην την Επικράτεια, είτε αφορά ακίνητα εντός είτε εκτός οικισμού.

Ο κ.Κρητικός στο πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Πρώτο μέλημά μου ήταν να αναστείλουμε τη διαδικασία αποστολής των αγωγών για κάποιους μήνες, για να έχουν τα συναρμόδια Υπουργεία τον απαραίτητο χρόνο, σε συνεργασία με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, να βρουν την κατάλληλη λύση και να προχωρήσουν στην οριζόντια νομοθετική ρύθμιση. Θα είναι μια τομή για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μια ιστορική πρωτοβουλία για όλη την ελληνική Επικράτεια.»


Σχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr