Σπήλαια Διρού - Εγκρίθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης νέων λεμβούχων - Συναντήσεις για την εξέλιξη των εργασιών

 
Νεοκλής Κρητικός: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης νέων λεμβούχων για τα Σπήλαια Διρού


Συναντήσεις για την εξέλιξη των εργασιών

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης των νέων λεμβούχων με παράλληλη πιστοποίηση αυτών για τα Σπήλαια Διρού από τον ΟΑΕΔ, μετά από πρόταση του κ. Νεοκλή Κρητικού προς τον Διοικητή του Οργανισμού.

Ο κ. Κρητικός ευχαρίστησε τον κ. Πρωτοψάλτη για την έμπρακτη στήριξη του Οργανισμού, καθώς στηρίζει την εκπαίδευση και την πιστοποίηση νέων ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν τρόπο να προσφέρουν και να παραμείνουν στον τόπο τους.

Σχετικά τώρα με την εξέλιξη των εργασιών στα Σπήλαια του Διρού ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. κ. Στέφανο Βλαστό, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου.

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της συνάντησης με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη (Παρασκευή 19 Νοεμβρίου), κατά την οποία εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για την διαδικασία περάτωσης των εργασιών.

Σύμφωνα με την επιστολή της Υπουργού προς την ΕΤΑΔ η οικονομική πρόοδος του έργου είναι μόλις στο 3,8%, ενώ έχει παρέλθει το 65% του συνολικού χρόνου εκτέλεσης, μιας και ο χρόνος παράδοσης του είναι η 22α Ιουλίου 2022.

Κάτι τέτοιο από την ενημέρωση που έλαβε ο κ. Κρητικός, απλά δεν πρόκειται να συμβεί.

Και στην κα Υπουργό και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, ο κ. Κρητικός επεσήμανε ότι τα Σπήλαια του Διρού είναι ένα παγκόσμιο τοπόσημο, ένα μνημείο της φύσης και ένας πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών, το οποίο θα βοηθήσει εκ νέου καταλυτικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και ολόκληρης της Λακωνίας.

Ο κ. Κρητικός προέτρεψε να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει άμεσα το έργο και τα υποέργα, ενώ πρότεινε τη μεταφορά των αρχαιολογικών ευρημάτων, σε χώρο μακριά από το έργο.
Σχόλια

BANNER 1

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr