ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝΣτην υγειονομική αναβάθμιση της Σκάλας και του Βλαχιώτη προχώρησε ο Δήμος Ευρώτα, με την εγκατάσταση τεσσάρων νέων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης και αποθήκευσης οικιακών απορριμμάτων.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα συσσωρεύονται απορρίμματα, ούτε θα υπάρχει όχληση από δυσάρεστες οσμές, καθώς πρόκειται για κάδους που είναι υπόγειοι και μεγάλης χωρητικότητας, δεδομένου ότι με το σύστημα συμπίεσης δημιουργείται ο απαραίτητος χώρος για αποθήκευση πολλαπλάσιου όγκου απορριμμάτων, απ’ ότι με την χρήση συμβατικών κάδων.

Η χρήση των νέων κάδων είναι πολύ εύκολη, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι η παρατεταμένη πίεση ενός ποδομπουτόν. Να σημειωθεί ότι το νέο σύστημα αφορά αποκλειστικά σε οικιακά απορρίμματα, γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγεται η ρίψη μπαζών, ογκωδών απορριμμάτων και κλαδιών δέντρων.

Το σύστημα διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των δημοτών, καθώς:
δεν θα παρατηρούνται φαινόμενα υπερχείλισης κάδων και ύπαρξης απορριμμάτων έξω από αυτούς,
μειώνονται οι εκπεμπόμενοι ρύποι, καθώς θα απαιτούνται και θα πραγματοποιούνται λιγότερα δρομολόγια από τα απορριμματοφόρα του Δήμου,
είναι εύκολο και ιδανικό στην χρήση από μεγάλους ανθρώπους, παιδιά ακόμη και από άτομα με ειδικές ανάγκες,
έχουν αθόρυβη λειτουργία τόσο για τους χρήστες όσο και για τον περιβάλλοντα χώρο,
είναι στεγανά και κλειστά και επομένως αποφεύγονται προβλήματα όπως δυσάρεστη οσμή και τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και σε αδέσποτα ζώα,
Βελτιώνεται η αισθητική εικόνα του αστικού ιστού και προωθείται η ανακύκλωση,
Εξοικονομούνται οικονομικοί πόροι,
Συμβάλλουν στην ασφάλεια και την αποτροπή κινδύνου, καθώς δεν επηρεάζονται από φυσικά φαινόμενα, δηλαδή δεν μετακινούνται από ισχυρούς ανέμους ή καταιγίδες.

Σε πρώτη φάση, ο Δήμος Ευρώτα τοποθέτησε τους 4 τέσσερις κάδους στην Σκάλα (2) και στο Βλαχιώτη (2). Ειδικότερα, στη Σκάλα τοποθετήθηκαν δύο τέτοια συστήματα: το ένα στην κεντρική οδό (Γεωργίου Γρυπιώτη), επί της νησίδας, η οποία, ως κοινόχρηστος χώρος, πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την ανάπτυξη των εν λόγω συστημάτων και το δεύτερο δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο Σκάλας, όπου θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα νέα πλατεία.

Σε ό,τι αφορά στον Βλαχιώτη, το ένα σύστημα τοποθετήθηκε επί της εθνικής οδού, απέναντι από την είσοδο του προαυλίου του κλειστού γυμναστηρίου Βλαχιώτη και το δεύτερο επί της εθνικής οδού, πριν από τη διασταύρωση με δημοτική οδό προς το Επιδαύριο Θέατρο, απέναντι από την παλιά αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση του νέου συστήματος διαβαθμισμένης συμπίεσης, συνολικού κόστους 300.000 ευρώ, εντάσσεται στο σχέδιο αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων και αποκατάστασης του περιβάλλοντος και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και από ίδιους πόρους του Δήμου Ευρώτα.
Σχόλια

BANNER 2

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τι κάνει ο Ρένος Χαραλαμπίδης στο Ξηροκάμπι Λακωνίας;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ - Ευχαριστήριο του Γιάννη Κουτσοθεοδωρή

Αυτά τα ΕΡΓΑ υπέγραψε σήμερα ο ΝΙΚΑΣ στη Σπάρτη

17 και 19 ετών οι δράστες σε κλοπή οικίας στη Σπάρτη

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ