Τρεις χειροθεσίες κατά τη διάρκεια του Εσπερινού Ενθρονίσεως της Ιερής Εικόνας του Οσίου ΝίκωνοςΤο απόγευμα της Κυριακής 21 Νοεμβρίου 2021, στον περικαλλή Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια Αρχιερατικός Εσπερινός, ενόψει της πανήγυρης του Πολιούχου της Σπάρτης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, τον οποίο πλαισίωσαν κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έγινε η ενθρόνιση της Ιερής Εικόνας του Οσίου στο σολέα του Ναού. Στη συνέχεια εψάλησαν, σε κατανυκτικό κλίμα, τα Μακαριστήρια και μία στάση των Χαιρετισμών του Αγίου Νίκωνος, από τον Σεβασμιώτατο, τους ιερείς, τους ιεροψάλτες και το εκκλησίασμα.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος, αφού μίλησε στους ευλαβείς χριστιανούς για τον Όσιο Νίκωνα και το πάντα επίκαιρο κήρυγμά του περί μετανοίας, προέβη σε τρεις χειροθεσίες. Αρχικά χειροθέτησε Αναγνώστη έναν ευσεβή νέο, μαθητή λυκείου, τον Δημήτριο Κόνιαρη, που είναι ο τρίτος υιός του πατρός Ανδρέα Κόνιαρη, εφημερίου Ανωγείων, που λαμβάνει αυτόν τον βαθμό της κατώτερης ιερωσύνης. Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε στο εκκλησίασμα την όμορφη εικόνα των τριών αδελφών Αναγνωστών, υπό το βλέμμα του περήφανου πατέρα τους, ενώ τους ευχήθηκε να πορεύονται πάντα στη ζωή τους με γνώμονα τη χριστιανική διδασκαλία.

Εν συνεχεία ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο του Ι.Ν Οσίου Νίκωνος π. Κωνσταντίνο Σκάλτσα, μιλώντας με επαινετικά λόγια για τη μόρφωσή του, αφού είναι θεολόγος, το εκκλησιαστικό ήθος του, την αφοσίωση στη διακονία του και την πολυμελή χριστιανική οικογένεια που έχει δημιουργήσει. Παράλληλα υπογράμμισε ότι το επιγονάτιο που λαμβάνει ο Οικονόμος συμβολίζει την πετσέτα με την οποία ο Χριστός σκούπισε τα πόδια των μαθητών Του κατά το Μυστικό Δείπνο και υπενθυμίζει στους κληρικούς την ανάγκη για ταπεινοφροσύνη.

Οι χειροθεσίες ολοκληρώθηκαν με την απονομή του οφφικίου του Πρωτοπρεσβύτερου στον θεολόγο π. Ανδρέα Κόνιαρη, εφημέριο Ανωγείων, ο οποίος, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, αποτελεί παράδειγμα ταπεινότητας, χριστιανικού ήθους, καλού κληρικού και δημιουργού, μαζί με την άξια πρεσβυτέρα του, μίας αξιόλογης πολύτεκνης οικογένειας. Επιπλέον, επισήμανε ότι ο Σταυρός που φέρει στο στήθος του ο Πρωτοπρεσβύτερος συμβολίζει την θυσιαστική αγάπη του Χριστού, που έφτασε μέχρι τον σταυρικό θάνατο για την σωτηρία του Ανθρώπου, και υπενθυμίζει στους κληρικούς την ανάγκη να έχουν το ίδιο θυσιαστικό πνεύμα, για την σωτηρία των ψυχών των συνανθρώπων τους.
Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να έχει τη χάρη και την ευλογία του Οσίου Νίκωνος.


Σχόλια

BANNER 2

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τι κάνει ο Ρένος Χαραλαμπίδης στο Ξηροκάμπι Λακωνίας;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ - Ευχαριστήριο του Γιάννη Κουτσοθεοδωρή

Αυτά τα ΕΡΓΑ υπέγραψε σήμερα ο ΝΙΚΑΣ στη Σπάρτη

17 και 19 ετών οι δράστες σε κλοπή οικίας στη Σπάρτη

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ