Τηλεδιάσκεψη Π. Νίκα με την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και το “Διάζωμα”Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετείχε το βράδυ σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, σε ευρεία τηλεδιάσκεψη με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον πρόεδρο του σωματείου “Διάζωμα” Σταύρο Μπένο και στελέχη των τριών πιο πάνω φορέων.

Κατά την δίωρη και πλέον διάσκεψη συζητήθηκαν οι προτάσεις που έχουν γίνει από το “Διάζωμα” όσον αφορά στη συνεργασία για την ολιστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου με άξονα τον πολιτισμό.

Ως Περιφέρεια, δήλωσε ο Π. Νίκας, ζητήσαμε να μας αποσταλεί έγγραφη εισήγηση σχετικά με την τριμερή επιτροπή που προτείνει το σωματείο -στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι από το “Διάζωμα”, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπουργείο Πολιτισμού- η οποία θα εξετάσει λεπτομερώς τη συνεργασία μεταξύ των εν λόγω φορέων.

Ο περιφερειάρχης τόνισε παράλληλα πως είναι απολύτως συγκεκριμένες οι δυνατότητες για χρηματοδότηση από την πλευρά της Περιφέρειας, πάντα μετά από σχετική πρόταση και με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού. Παρατήρησε επίσης ότι η οποιαδήποτε συνεργασία δεν μπορεί να υπερβαίνει θεσμοθετημένες αρμοδιότητες, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο και σε επίπεδο δήμων -“δεν μπορεί δηλαδή να υπάρξει ένα όργανο οι αρμοδιότητες του οποίου θα υπερβαίνουν αυτές των Περιφερειών και των δήμων”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ο Π. Νίκας δήλωσε ότι η Περιφέρεια βλέπει θετικά τη συμμετοχή της σε αυτή την επιτροπή, έργο της οποίας θα είναι να συγκεκριμενοποιήσει τι ακριβώς προτείνεται, καθώς επίσης και το κόστος της συγκεκριμένης πρότασης.

Αναφέρθηκε, τέλος, ο περιφερειάρχης και στην παρατήρηση που έγινε πριν λίγες ημέρες, στην Τρίπολη, από τον Κάρστεν Ράσμουσεν επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την μείωση του αριθμού των σχεδίων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις), όπως επίσης και στην προοπτική που ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε για ενίσχυση της “Μοριάς Α.Ε.”

Από την πλευρά της, η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη δήλωσε σύμφωνη κατ’ αρχήν με την τριμερή επιτροπή, τονίζοντας ωστόσο ότι το υπουργείο ζητεί να προταθούν συγκεκριμένα πράγματα.


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: δύο 55χρονοι, ένας 48χρονος και ένας 24χρονος

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ