Πρόταση Νεοκλή Κρητικού για μεταφορά του Ολυμπιονίκη Λακράτη και των πολέμαρχων, Χαίρωντα και Θίβραχου, στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της ΣπάρτηςΔ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ


Πρόταση Νεοκλή Κρητικού για μεταφορά του Ολυμπιονίκη Λακράτη και των πολέμαρχων, Χαίρωντα και Θίβραχου, στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης


Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στην οποία και παρέδωσε αναλυτικό φάκελο, με πρόταση για τη μεταφορά στη Σπάρτη των σκελετών σπουδαίων Σπαρτιατών της Αρχαιότητας, δηλαδή του Ολυμπιονίκη Λακράτη και των Πολέμαρχων Χαίρωντα και Θίβραχου καθώς και των 20 συμπολεμιστών του, αλλά και των ευρημάτων του τάφου των Λακεδαιμονίων' στον Κεραμεικό.

Ο βουλευτής Λακωνίας, στην επιστολή που παρέδωσε στην κα Υπουργό, πέραν της ιστορικής αναφοράς για την εύρεση των σκελετών στον «Τάφο των Λακεδαιμόνων» στην περιοχή του Κεραμεικού, ογδόντα μέτρα (80 μ.) έξω από την πύλη του Διπύλου, επεσήμανε ότι *η μεταφορά των τριών σκελετών στο Νέο Μουσείο της Σπάρτης, θα είναι ένα ιστορικό γεγονός*.

Επίσης ο κ. Νεοκλής Κρητικός σημείωσε κατά τη συνάντηση: «Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν πολλά οστά Σπαρτιατών και ειδικά Πολεμάρχων και απο όσο γνωρίζω κανένα Ολυμπιονίκη. Με τη μεταφορά κυρίως αυτών των τριών στην Σπάρτη (Λακράτη, Χαίρωντα, Θρίβραχου), ουσιαστικά *θα κάνουμε μία τομή στην Ιστορία, καθώς και θα τιμήσουμε τους νεκρούς προγόνους μας, με την επιστροφή τους στην πατρίδα τους και θα ενισχύσουμε το νήμα της ιστορικής μνήμης και συνέχειας* και στους μεγαλύτερους και στους μικρότερους ηλικιακά συμπολίτες μας. Θεωρώ ότι θα είναι μια σπουδαία κίνηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, αν και εφόσον μπορεί να προωθήσει το ζήτημα, σε συνεργασία με τη Γερμανική Αρχαιολογική Σχολή».

Η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Είναι μια πολύ καλή πρόταση και πρέπει να ενεργοποιήσουμε τις υπηρεσίες του Υπουργείου, για να δούμε το διαδικαστικό του θέματος. Θα είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία, αν μπορούμε να την εκτελέσουμε».

Ο κ. Ν. Κρητικός θα συνεχίσει τις επαφές του με την Γερμανική Αρχαιολογική Σχολή και το Γερμανικό Ινστιτούτο Αρχαιοτήτων, προκειμένου να επιστρέψουν στη γη που τους γέννησε, οι αρχαίοι Σπαρτιάτες πολεμιστές.

Πρόκειται για μοναδικής ιστορικής αξίας ευρήματα, που μας συνδέουν με τους προγόνους μας της Αρχαίας Σπάρτης.
Σχόλια

BANNER 2

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τι κάνει ο Ρένος Χαραλαμπίδης στο Ξηροκάμπι Λακωνίας;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ - Ευχαριστήριο του Γιάννη Κουτσοθεοδωρή

Αυτά τα ΕΡΓΑ υπέγραψε σήμερα ο ΝΙΚΑΣ στη Σπάρτη

17 και 19 ετών οι δράστες σε κλοπή οικίας στη Σπάρτη

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ