Η ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΥΡΜΠΕΛΑ (Λάκαινα) ΠΗΡΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΕΑ




«Το ρούχο είναι το σπίτι του σώματος»

Από την ουσία αυτής της αλήθειας έως την εικαστική τόλμη που φέρνει το μέλλον στην αισθητική του τώρα, οι σιλουέτες της Ιωάννας Κουρμπέλα ορίζουν ένα δικό τους χώρο αβίαστης, αρχετυπικής κομψότητας. Για την Ιωάννα Κουρμπέλα, η κίνηση του σώματος και η δυναμική αλληλεπίδραση με το ένδυμα αποτελούν το θεμέλιο της σχεδιαστικής της σκέψης.

Ενέργεια από την κλασική και σύγχρονη τέχνη, ελληνικό φως, φυσικές, ποιοτικές πρώτες ύλες, φόρμες που ζωντανεύουν πολυμορφικά, γραμμές που προεκτείνουν την κίνηση, δημιουργούν τον αιθέριο και μαζί γήινο κόσμο της Ιωάννας. Ο σεβασμός στον άνθρωπο και τη φύση του, η δημιουργική ανάγνωση της παράδοσης και η ταυτόχρονη αναζήτηση μιας φουτουριστικής αρμονίας, συνθέτουν την ιδιαίτερη σχεδιαστική της έκφραση.

Με σπουδές στο σχέδιο μόδας και στις εικαστικές τέχνες και με μαθήματα ενδυματολογίας και σκηνογραφίας, οι συλλογές της έχουν άμεσες επιρροές από τις καλές τέχνες, το θέατρο, τη μουσική και τα trends της παγκόσμια σκηνής της μόδας ξεχωρίζοντάς την ανάμεσα στους σύγχρονους εκπροσώπους της ελληνικής δημιουργίας.

Τιμώντας μια παράδοση χρόνων στο ελληνικό ένδυμα, ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της εταιρείας το 2003 παρουσιάζοντας την IOANNA KOURBELA BASICS η οποία βραβεύτηκε με το Emerging Designer Award το 2016 στη διεθνή έκθεση PURE του Λονδίνου. Σήμερα παρουσιάζει τέσσερις pret-a-porter συλλογές εκ των οποίων η IOANNA KOURBELA, μια συλλογή pret-a-porter deluxe με στοιχεία couture, την sur mesure νυφική συλλογή “White Collection” εντάσσοντας την σχεδιάστρια στο χώρο της υψηλής ραπτικής και τέλος την «ΕΝ ΟΙΚΩ» συλλογή που έρχεται για να υπηρετήσει το ευ ζην, προεκτείνοντας τη διάσταση του σώματος στον προσωπικό μας χώρο μέσα από δημιουργίες ρούχων, αξεσουάρ και χρηστικών αντικειμένων από φυσικά υλικά. Παράλληλα σχεδιάζει κοστούμια για σημαντικές παραστάσεις και performance art καθώς και μοιράζεται την εμπειρία και την γνώση όλων αυτών των χρόνων μέσα από το ρόλο της εισηγήτριας σε ανοιχτές προς το κοινό ομιλίες και εξειδικευμένα σεμινάρια.

Καθημερινά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη αγκαλιάζουν το ρούχα και τα αξεσουάρ της Ιωάννας, «συνοδοιπορώντας» σε ένα προσωπικό αισθητικό ταξίδι αυτογνωσίας και απελευθέρωσης.


THE BRAND

Η Διαδρομή


To 1971, περίπου μισό αιώνα πριν, κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, στα στενά της Πλάκας, ανοίγει το εργαστήριο της οικογένειας Κουρμπέλα με χειροποίητα πλεκτά, που γρήγορα γίνεται σημείο αναφοράς για τους ταξιδευτές απ’ όλον τον κόσμο.

Την δεκαετία του ’80 η παράδοση του ελληνικού χειροποίητου πλεκτού, ζωντανή μέσα σε μια νέα οπτική καινοτομίας και ανάπτυξης, εμπνέει συλλογές με φυσικά νήματα, μοναδικά σχέδια, εξαιρετική ύφανση και ραφή, που φέρνουν τη δεύτερη γενιά της οικογένειας και την «Kourbelas Knitwear» στις διεθνείς αγορές.

Όταν το 2003 η Ιωάννα Κουρμπέλα αναλαμβάνει τη δημιουργική διεύθυνση της εταιρίας, βρίσκεται εμπρός σε μία δημιουργική και επιχειρηματική πρόκληση. Ενσωματώνοντας την ελληνικότητα και την παραγωγική ηθική της οικογένειας στη δική της παγκόσμια και υπερβατική αντίληψη για το ρούχο, η σχεδιάστρια προτείνει μία πολύ προσωπική προσέγγιση στη μόδα, που γρήγορα βρίσκει «συνοδοιπόρους».

Σχέδια εμπνευσμένα από την ελληνική γεωμετρία, όπως αποκαλύπτεται σε μια οικουμενική αισθητική. Φως που ταξιδεύει σε έναν απεριόριστο χρόνο. Κίνηση που ακολουθεί τις επιθυμίες. Ποιότητα που αλλάζει τη διάσταση της καθημερινότητας. Το σώμα ντύνεται με φυσικά νήματα και υφάσματα από την ελληνική γη, που το αγκαλιάζουν απαλά, υπαγορεύοντας μια νέα ελευθερία.

Σήμερα η εταιρία εδρεύει στην Αργυρούπολη Αττικής. Η βασική ομάδα των ανθρώπων της, που τώρα φτάνουν τους 40, μεγαλώνει σταθερά, ενώ περιοδικά υποστηρίζεται από πολλούς εξειδικευμένους συνεργάτες.

Στην Ελλάδα λειτουργεί η μονάδα παραγωγής του brand, τρία flagship stores Ioanna Kourbela στην Πλάκα και το online shop Ioanna Kourbela. Οι συλλογές της εταιρίας βρίσκονται σε περισσότερα από 100 συνεργαζόμενα καταστήματα, σε όλη τη χώρα.

Οι Αξίες μας


Οι φυσικές πρώτες ύλες, η καινοτομία, η παραγωγή αποκλειστικά στην Ελλάδα, η υψηλή ποιότητα υφασμάτων και ραφής, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, είναι οι έννοιες που καθόρισαν και καθορίζουν την πορεία μας.

Διαφυλάσσουμε πολύτιμα κομμάτια της παράδοσης και της κληρονομιάς μας, ενώ εξελίσσουμε την τεχνογνωσία, για να ταξιδέψουμε τη διαχρονικά επίκαιρη ελληνική αισθητική, παντού στον κόσμο.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε το παγκόσμιο κίνημα sustainable fashion, ως μία φυσική διάσταση της εταιρικής μας φιλοσοφίας.

Διεθνής Παρουσία


Το brand Ioanna Kourbela έχει συνεχώς αυξανόμενη απήχηση στις αγορές διεθνώς, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι, διαφορετικής κουλτούρας, βρίσκουν εδώ απαντήσεις στην ανάγκη τους για ποιοτικότερη καθημερινότητα. Η εταιρία έχει εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 23 χώρες, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία, με την ουσιαστική συμβολή των αντιπροσώπων και των συνεργατών.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Σε μία λαμπρή εκδήλωση η οποία όμως είχε και έντονη συγκινησιακή φόρτιση, απονεμήθηκαν τα βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ.
Τη μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία και απένειμε ένα από τα τιμητικά βραβεία της εκδήλωσης στην καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, για τη σημαντική συνεισφορά της στη μάχη κατά του κορονοϊού.
Τιμητική πλακέτα απένειμε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, παρουσία όλων των μελών της Διοικητικής Επιτροπής.


Βραβεία επίσης απένειμαν Υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματικών ομίλων και πρόεδροι επιμελητηρίων.

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης ήταν η βράβευση από σύσσωμη τη Δ.Ε. του Ε.Ε.Α., του Δημήτρη Καρακώστα, του μαθητή που παρά την απώλεια και των δύο γονιών του από κορονοϊό λίγο πριν από τις πανελλήνιες εξετάσεις, παρέμεινε προσηλωμένος στον στόχο του και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ήταν η 5η απονομή των βραβείων, μία εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός. Στη φετινή γιορτή της επιχειρηματικότητας, η οποία άνοιξε και έκλεισε υπό τους ήχους της 65μελούς «Φιλαρμονικής Μάντζαρος» που ήρθε ειδικά για τη βραδιά από την Κέρκυρα, βραβεύθηκαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κατάφεραν σε δυσμενείς συνθήκες, όχι απλά να επιβιώσουν, αλλά να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που οικοδομούν ‘με λογισμό και μ’ όνειρο’ το κοινό μας μέλλον», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον χαιρετισμό της κατά την τελετή απονομής των βραβείων.

Αναφερόμενη στα φετινά βραβεία, η ΠτΔ υπογράμμισε ότι «βραβεύονται οι εκπρόσωποι μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που προωθούν την παραγωγή τους στο εξωτερικό με τον πιο πρωτότυπο τρόπο, χρησιμοποιώντας το οπλοστάσιο της υψηλής τεχνολογίας, δημιουργώντας νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και υψηλή προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών που έχει επιφέρει η πανδημία, αλλά και οι στόχοι της διττής ψηφιακής και κλιματικής μετάβασης».

Επίσης υποστήριξε, ότι οι μεγάλες προκλήσεις για τις ελληνικές επιχειρήσεις στη νέα εποχή, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, τόσο με το πεδίο ενδυνάμωσης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, όσο και με την κρίσιμη πρόσβαση σε νέες αγορές, ιδίως στο αναδυόμενο παγκοσμιοποιημένο “οικοσύστημα” των ψηφιακών πλατφορμών που αναδιατάσσουν τις υφιστάμενες αλυσίδες αξίας. «Έχουν επίσης να κάνουν με τον βαθμό που οι επιχειρήσεις επιτυγχάνουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες ανταγωνισμού που προκαλεί η αναδιάρθρωση υφιστάμενων κλάδων και καθιερωμένων επιχειρηματικών μοντέλων λόγω των τεχνολογικών αλλαγών και της ψηφιοποίησης, αλλά και οι νέες μορφές απασχόλησης. Συνθήκες ιδιαίτερες, που καταδεικνύουν διεθνώς την αυξανόμενη σημασία που έχει η επιχειρηματική δικτύωση και μεγέθυνση σε συνδυασμό με την ψηφιακή ωρίμανση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλα τα πεδία» συμπλήρωσε.

Τέλος, συνεχάρη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και για τα ειδικά τιμητικά βραβεία που αφορούν την αριστεία, την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, τη συμβολή στην ανάπτυξη της οικονομίας καθώς φανερώνουν την κοινωνική μέριμνα και ευαισθησία του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την ιδιαίτερα τιμητική παρουσία της στην εκδήλωση, αλλά και την υποστήριξή της στο επιχειρείν.

Έκανε, ακόμη, ειδική αναφορά στην Φώφη Γεννηματά, την οποία είχε την τύχη, όπως είπε, να γνωρίζει από τα φοιτητικά του χρόνια, τονίζοντας: «η απώλειά της φτώχυνε την Ελλάδα. Ας κρατήσουμε, όμως, τη φωτεινή κληρονομιά που μας άφησε με την παρουσία της και με τις αξίες που χαρακτήρισαν την πορεία της: τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, το ήθος, την ακεραιότητα, την ενσυναίσθηση».

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας και την επιχειρηματικότητα ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε «είναι καιρός να δούμε κατάματα τις παθογένειες και τα προβλήματα, που πρέπει ακόμη να αντιμετωπίσουμε. Να πάρουμε γενναίες αποφάσεις, για να διορθώσουμε και όχι να κουκουλώσουμε τις αδυναμίες μας. Να επενδύσουμε σε σύγχρονες παραγωγικές δυνατότητες. Σε νέες γνώσεις και δεξιότητες. Να βρεθούμε στην πρωτοπορία και όχι στο περιθώριο της ψηφιακής και της πράσινης ανάπτυξης». Σε αυτή την προσπάθεια, όπως τόνισε, οι επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να πρωταγωνιστήσουν και η επιμελητηριακή κοινότητα εργάζεται με αυτό το στόχο προτείνοντας και ζητώντας από την Πολιτεία «μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, απέναντι σε φλέγοντα, άμεσα προβλήματα όπως είναι οι ανατιμήσεις στην ενέργεια, η έλλειψη ρευστότητας και η συσσώρευση χρέους, εξαιτίας της πανδημίας».

Τα βραβεία απένειμαν, κατά σειρά, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής, Χάρης Μαμουλάκης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Παρέστησαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ, Διονύσης Χατζηδάκης, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη.

Τιμητικές διακρίσεις, συνοδευτικές των βραβείων, απένειμαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Α. και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, οι Αντιπρόεδροι Νίκος Γρέντζελος, Νίκος Κογιουμτσής και Ηλίας Μάνδρος, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης Παναγιώτης Παντελής, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γιώργος Ζηκόπουλος, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Γιάννης Βαφειαδάκης και το μέλος της ΔΕ και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Από την επιμελητηριακή κοινότητα παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Μπρατάκος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Ιωάννης Μπουρής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Πιτσάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρης Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Γιάννης Παναρίτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Ευάγγελος Ξυγκώρος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Αθανάσιος Κυρίτσης, καθώς και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Στέφανος Μέξας, και το Μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Σπυρίδων Σπαής, και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Χανίων και Γενικός Γραμματέας ΠΟΑΔ, Δημήτρης Μουντάκης.

Από τους κοινωνικούς εταίρους και τους επιχειρηματικούς φορείς παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι Γιώργος Καββαθάς από τη ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καρανίκας από την ΕΣΕΕ και Σταύρος Καφούνης από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι ακόλουθες επιχειρήσεις:


NAVY & GREEN – Κατηγορία βράβευσης: Συνεργατικότητα σε περίοδο κρίσης
V SQUARED DEVELOPMENT – Κατηγορία βράβευσης: Συνεισφορά στην Εθνική Οικονομία
GIZELIS ROBOTICS – Κατηγορία βράβευσης: Πρότυπες Εξαγωγές
ROBINSON SHOES – Κατηγορία βράβευσης: Ψηφιακή Ανάπτυξη
12 GODS – Κατηγορία βράβευσης: Νεοφυής Επιχειρηματικότητα
IOANNA KOURBELA – Κατηγορία Βράβευσης: Οικογενειακή Επιχείρηση
NVISIONIST – Κατηγορία Βράβευσης: Καινοτομία & Νέα Προϊόντα
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟΝ – Κατηγορία βράβευσης: Ανάπτυξη στον χρόνο
LINE UP DESIGN – Κατηγορία Βράβευσης: Επιχειρηματικότητα και Εξωστρέφεια.


Ειδικά τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στην Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κυρία Αναστασία Κοτανίδου, για τη σημαντική συνεισφορά της στη μάχη κατά του κορονοϊού, στον πρωτοετή φοιτητή Δημήτρη Καρακώστα, και στους κ.κ. Ευάγγελο Ξυγκώρο και Γιάννη Τρουπή, οι οποίοι αν και Πρόεδροι των επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Αρκαδίας, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην οινοποιία και την επιχειρηματικότητα.



 



Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ