Τουριστικό περίπτερο Μονεμβασίας: Υπογράφηκε η σύμβαση 2.473.489,19€ για την ολοκλήρωση του έργουΟ Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, αναφορικά με την πορεία υλοποίησης – ολοκλήρωσης του έργου που αφορά την Επανάχρηση – αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην Κοινότητα Μονεμβασίας, αναφέρει σε δελτίο τύπου τα εξής:

“Υπογράφηκε σήμερα Πέμπτη 11.11.2021 στο Δημοτικό Κατάστημα, η σύμβαση για το έργο «Επανάχρηση – αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην Κοινότητα Μονεμβασίας» ποσού 2.473.489,19 € μεταξύ του Δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Κ/Ξ ΥΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε-ΑΜΟΙΡΑΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

Το έργο το οποίο είχε προϋπολογισμό μελέτης 2.852.508,34 €, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και αφορά στην επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου του οποίου η αποκατάσταση είχε χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με ποσό 2.120.000,00 €.

Με την παρούσα εργολαβία θα πραγματοποιηθεί επέκταση του υφιστάμενου διώροφου κτιρίου με τη δημιουργία τριών στατικών ανεξάρτητων τμημάτων και συγκεκριμένα:

α) Τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 362,5 τ.μ.,

β) Τη δημιουργία control room 79,8 τ.μ.,

γ) Αποθήκες-μηχανολογικές εγκαταστάσεις και w.c 181,25 τ.μ. και

δ) Χώρους στάθμευσης και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου.

Το κτίριο μετά την αποπεράτωση του έργου θα λειτουργήσει ως συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ με την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης ερμηνείας ως μουσείο – εκθετήριο για τις ανάγκες τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής.

Το Τουριστικό Περίπτερο είναι έργο του διάσημου Έλληνα αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος ως υπεύθυνος αρχιτεκτονικών μελετών του Ε.Ο.Τ, κατασκεύασε τα γνωστά Ξενοδοχεία «Ξενία», το περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το συγκρότημα που εξυπηρετεί το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου κ.α.

Η παρέμβαση στο ιστορικό κτίριο – τοπόσημο της Κοινότητας Μονεμβασίας θα οδηγήσει στην αξιοποίηση και στην ανάδειξή του ως Τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ”

Σχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr