Λύθηκε το θέμα των εργατών γηςΔαβάκης: Δόθηκε λύση με τροπολογία για τη μετάκληση εργατών γης

Κατατέθηκε πριν λίγο η τροπολογία με την οποία παρατείνεται έως 31/12/2021 η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη μετάκληση εργατών γης. Η διαμονή τους θα αφορά χρονικό διάστημα από 30 έως 90 ημέρες με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 90 ημέρες, δηλαδή, συνολικά θα μπορούν οι εργάτες γης να παραμείνουν στη χώρα για συνολικά 6 μήνες, εφόσον θα απασχοληθούν στις αγροτικές εργασίες.

Ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε σχετικά:

Εδώ και μερικές εβδομάδες, με σειρά κοινοβουλευτικών μου παρεμβάσεων και όχι μόνο, έχω ζητήσει από τα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Μετανάστευσης και Ασύλου την λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την παράταση της λειτουργίας της πλατφόρμας που αφορά στη μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών που πρόκειται να απασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα, το «κλείσιμο» της οποίας στα τέλη Σεπτέμβρη δημιούργησε προβλήματα για τους Λάκωνες αγρότες.

Η προσπάθεια αυτή σήμερα απέδωσε καρπούς, καθώς με τροπολογία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία συνυπογράφουν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, παρατείνεται μέχρι την 31/12/2021 η λειτουργία της εν λόγω πλατφόρμας.


Σχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr