Επίκαιρη Ερώτηση Δαβάκη για τους εργάτες γηςΤη διαβεβαίωση ότι, σε συνεννόηση με το συναρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα ληφθούν μέτρα για την επιτάχυνση των διαδικασιών μετάκλησης εργατών γης τρίτων χωρών, έλαβε από την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής του σήμερα το πρωί.

Ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε σχετικά:

Σήμερα το πρωί, έφερα στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Λακωνίας και όχι μόνο, λόγω της έλλειψης εργατών γης εξαιτίας του «κλεισίματος» της σχετικής πλατφόρμας στο Gov.gr. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

Ανέλυσα στην Υφυπουργό τις συνέπειες που το κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την μετάκληση εργατών τρίτων χωρών έχει στους παραγωγούς της Λακωνίας, οι οποίοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν το εργατικό δυναμικό που ειδικά αυτήν την περίοδο χρειάζεται για την συγκομιδή κυρίως της ελιάς και των εσπεριδοειδών.

Για την όσο το δυνατόν ταχύτερη κάλυψη αυτής της ανάγκης, ζήτησα είτε την άμεση επαναλειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είτε τη λήψη έκτακτων μέτρων επιτάχυνσης των σχετικών διαδικασιών, ενώ έθεσα και το χρονίζον πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Λακωνίας και ζήτησα την ενίσχυσή τους με προσωπικό.

Η Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα συνεννοηθεί με το συναρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να υπάρξει παράταση ολίγων μηνών στη λειτουργία της σχετικής πλατφόρμας.

Μόλις έληξε αυτή η κοινοβουλευτική διαδικασία ζήτησα επίσης από τον παριστάμενο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στύλιο να βοηθήσει και αυτός ως συναρμόδιος στην επίλυση του προβλήματος. Του παρέδωσα τη σχετική τροπολογία που είχε έρθει τον περασμένο Μάρτιο και ζήτησα τη χρονική της επιμήκυνση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι Λάκωνες αγρότες και να προλάβουν την περίοδο συγκομιδής του ελαιοκάρπου και των εσπεριδοειδών.

Σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα…


Σχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr