Κωνσταντίνος Κολοκούρης: Ευχαριστώ την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών για την απονομή τιμητικής διάκρισης προς το πρόσωπο μουΕυχαριστώ την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών για την απονομή τιμητικής διάκρισης προς το πρόσωπο μου , για την πρωτοβουλία που ανέλαβα ως Διοικητής Λόχου Πεζοναυτών και εκτέλεσα πυρά εναντίον Τουρκικού Υποβρυχίου που παραβίαζε προκλητικά τα χωρικά μας ύδατα, στις 27 Απριλίου 1997 , στο Φαρμακονήσι.
Εξαίρετη η αναμνηστική πλακέτα που μου επιδόθηκε μαζί με αντίγραφο κοπίδας Σπαρτιάτη πολεμιστή , με τη φράση" Μολών Λαβέ" , που εννοιολογικά σημαίνει, Θα πληρώσεις βαρύ τίμημα , δυσανάλογο τίμημα σε αίμα εάν προσπαθήσεις να κυριεύσεις τα όπλα μας. Το καλύτερο δώρο από άποψη συμβολικής αξίας που θα μπορούσε να επιδοθεί. Και αυτό είναι και το μήνυμα που πρέπει να " περάσει" προς την Τουρκία. Δηλαδή, θα πληρώσεις Τούρκε δυσανάλογα πολύ βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες απώλειες και όχι μόνον, εάν τολμήσεις να πατήσεις ελληνικό έδαφος και ακολούθως θα έχεις όμοια τύχη με αυτή του Πέρση Βασιλιά, Ξέρξη.
Διότι η αποτρεπτική στρατηγική απαιτεί , ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις, βούληση να τις χρησιμοποιήσουμε εάν χρειαστεί και να πείσουμε τον αντίπαλο ότι είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε. Εάν δεν υφίστανται οι ανωτέρω 3 προϋποθέσεις , αποτρεπτική στρατηγική , δεν υφίσταται.https://www.dimokratia.gr/.../vraveysan-ton-lochago-poy.../.
Στη φωτογραφία 2ος απο αριστερά , ο Υποστράτηγος εα Κωνσταντίνος Κολοκούρης, δεξιά του ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ κ Ζαζιάς Κωνσταντίνος , και δίπλα του (δεξιότερα) ο Αντιστράτηγος Πέτρος Κολοκούρης εα και ο Αντιστράτηγος εα Σάββας Κολοκούρης.


Σχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr