Κωνσταντίνος Κολοκούρης: Ευχαριστώ την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών για την απονομή τιμητικής διάκρισης προς το πρόσωπο μουΕυχαριστώ την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών για την απονομή τιμητικής διάκρισης προς το πρόσωπο μου , για την πρωτοβουλία που ανέλαβα ως Διοικητής Λόχου Πεζοναυτών και εκτέλεσα πυρά εναντίον Τουρκικού Υποβρυχίου που παραβίαζε προκλητικά τα χωρικά μας ύδατα, στις 27 Απριλίου 1997 , στο Φαρμακονήσι.
Εξαίρετη η αναμνηστική πλακέτα που μου επιδόθηκε μαζί με αντίγραφο κοπίδας Σπαρτιάτη πολεμιστή , με τη φράση" Μολών Λαβέ" , που εννοιολογικά σημαίνει, Θα πληρώσεις βαρύ τίμημα , δυσανάλογο τίμημα σε αίμα εάν προσπαθήσεις να κυριεύσεις τα όπλα μας. Το καλύτερο δώρο από άποψη συμβολικής αξίας που θα μπορούσε να επιδοθεί. Και αυτό είναι και το μήνυμα που πρέπει να " περάσει" προς την Τουρκία. Δηλαδή, θα πληρώσεις Τούρκε δυσανάλογα πολύ βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες απώλειες και όχι μόνον, εάν τολμήσεις να πατήσεις ελληνικό έδαφος και ακολούθως θα έχεις όμοια τύχη με αυτή του Πέρση Βασιλιά, Ξέρξη.
Διότι η αποτρεπτική στρατηγική απαιτεί , ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις, βούληση να τις χρησιμοποιήσουμε εάν χρειαστεί και να πείσουμε τον αντίπαλο ότι είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε. Εάν δεν υφίστανται οι ανωτέρω 3 προϋποθέσεις , αποτρεπτική στρατηγική , δεν υφίσταται.https://www.dimokratia.gr/.../vraveysan-ton-lochago-poy.../.
Στη φωτογραφία 2ος απο αριστερά , ο Υποστράτηγος εα Κωνσταντίνος Κολοκούρης, δεξιά του ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ κ Ζαζιάς Κωνσταντίνος , και δίπλα του (δεξιότερα) ο Αντιστράτηγος Πέτρος Κολοκούρης εα και ο Αντιστράτηγος εα Σάββας Κολοκούρης.


Σχόλια

BANNER 2

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τι κάνει ο Ρένος Χαραλαμπίδης στο Ξηροκάμπι Λακωνίας;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ - Ευχαριστήριο του Γιάννη Κουτσοθεοδωρή

Αυτά τα ΕΡΓΑ υπέγραψε σήμερα ο ΝΙΚΑΣ στη Σπάρτη

17 και 19 ετών οι δράστες σε κλοπή οικίας στη Σπάρτη

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ