Κωνσταντίνος Κολοκούρης: Ευχαριστώ την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών για την απονομή τιμητικής διάκρισης προς το πρόσωπο μου



Ευχαριστώ την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών για την απονομή τιμητικής διάκρισης προς το πρόσωπο μου , για την πρωτοβουλία που ανέλαβα ως Διοικητής Λόχου Πεζοναυτών και εκτέλεσα πυρά εναντίον Τουρκικού Υποβρυχίου που παραβίαζε προκλητικά τα χωρικά μας ύδατα, στις 27 Απριλίου 1997 , στο Φαρμακονήσι.
Εξαίρετη η αναμνηστική πλακέτα που μου επιδόθηκε μαζί με αντίγραφο κοπίδας Σπαρτιάτη πολεμιστή , με τη φράση" Μολών Λαβέ" , που εννοιολογικά σημαίνει, Θα πληρώσεις βαρύ τίμημα , δυσανάλογο τίμημα σε αίμα εάν προσπαθήσεις να κυριεύσεις τα όπλα μας. Το καλύτερο δώρο από άποψη συμβολικής αξίας που θα μπορούσε να επιδοθεί. Και αυτό είναι και το μήνυμα που πρέπει να " περάσει" προς την Τουρκία. Δηλαδή, θα πληρώσεις Τούρκε δυσανάλογα πολύ βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες απώλειες και όχι μόνον, εάν τολμήσεις να πατήσεις ελληνικό έδαφος και ακολούθως θα έχεις όμοια τύχη με αυτή του Πέρση Βασιλιά, Ξέρξη.
Διότι η αποτρεπτική στρατηγική απαιτεί , ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις, βούληση να τις χρησιμοποιήσουμε εάν χρειαστεί και να πείσουμε τον αντίπαλο ότι είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε. Εάν δεν υφίστανται οι ανωτέρω 3 προϋποθέσεις , αποτρεπτική στρατηγική , δεν υφίσταται.https://www.dimokratia.gr/.../vraveysan-ton-lochago-poy.../.
Στη φωτογραφία 2ος απο αριστερά , ο Υποστράτηγος εα Κωνσταντίνος Κολοκούρης, δεξιά του ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ κ Ζαζιάς Κωνσταντίνος , και δίπλα του (δεξιότερα) ο Αντιστράτηγος Πέτρος Κολοκούρης εα και ο Αντιστράτηγος εα Σάββας Κολοκούρης.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ