ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για 71 Παράτυπους ΜετανάστεςΤην 14η Νοεμβρίου 2021 εντοπίστηκαν από την Λιμενική Αρχή Νεάπολης, αποβιβασθέντες από ιστιοφόρο σκάφος πλησίον της θέσης Αγία Μαρίνα Τ.Κ. Αγ. Νικολάου, 71 παράτυποι μετανάστες. Η εθνικότητα τους ήταν Αφγανοί, Σύριοι, Ιρακινοί και Ιρανοί, μεταξύ αυτών οι 26 ήταν ανήλικοι όλοι καλά στην υγεία τους.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ο Δήμος Μονεμβασίας συνέδραμε στην μεταφορά τους από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας στην Νεάπολη, στο ανενεργό αναψυκτήριο ‘’ΚΑΡΝΑΓΙΟ΄΄ όπου αρχικά έγινε έλεγχος με RAPIDTEST για κορωνοϊό με αρνητικά αποτελέσματα, και στην συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία καταγραφής τους.

Μετά την ταυτοποίηση τους μεταφέρθηκαν σε αίθουσες στο ισόγειο του Γυμνασίου Νεάπολης όπου παρέμειναν για 9 ημέρες, μέχρι και το απόγευμα της 22-11-2021 όπου και αναχώρησαν με συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους με μέριμνα του Δήμου Μονεμβασίας, διατέθηκε φαγητό, ρούχα, κουβέρτες, και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους Ιατρούς του κέντρου Υγείας Νεάπολης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν με την προσφορά τους με οποιοδήποτε τρόπο( παρέχοντας τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες κ.α.) καθώς και των Δημοτών και επαγγελματιών της Νεάπολης που συνέβαλαν στην διαδικασία παρασκευής και διανομής του φαγητού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον εφημέριο π. Αρώνη Παναγιώτη για την μεγάλη βοήθεια του, καθώς και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Νεάπολης κ. Μιχαλέτο Ιωάννη, τους Ιατρούς και το προσωπικό για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνδρομή του προσωπικού του Α.Τ. Νεάπολης και του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, όπου με υποδειγματικό τρόπο διεκπεραίωσαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την παραμονή και την μεταγωγή των μεταναστών.

Ο Δήμος Μονεμβασίας και οι δημότες του, ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη αυτών των ανθρώπων δείχνοντας τον ανθρωπιστικό τους χαρακτήρα, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στον συνάνθρωπό τους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣΈγγραφο Δελτίο Τύπου


Σχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr