ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για 71 Παράτυπους Μετανάστες



Την 14η Νοεμβρίου 2021 εντοπίστηκαν από την Λιμενική Αρχή Νεάπολης, αποβιβασθέντες από ιστιοφόρο σκάφος πλησίον της θέσης Αγία Μαρίνα Τ.Κ. Αγ. Νικολάου, 71 παράτυποι μετανάστες. Η εθνικότητα τους ήταν Αφγανοί, Σύριοι, Ιρακινοί και Ιρανοί, μεταξύ αυτών οι 26 ήταν ανήλικοι όλοι καλά στην υγεία τους.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ο Δήμος Μονεμβασίας συνέδραμε στην μεταφορά τους από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας στην Νεάπολη, στο ανενεργό αναψυκτήριο ‘’ΚΑΡΝΑΓΙΟ΄΄ όπου αρχικά έγινε έλεγχος με RAPIDTEST για κορωνοϊό με αρνητικά αποτελέσματα, και στην συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία καταγραφής τους.

Μετά την ταυτοποίηση τους μεταφέρθηκαν σε αίθουσες στο ισόγειο του Γυμνασίου Νεάπολης όπου παρέμειναν για 9 ημέρες, μέχρι και το απόγευμα της 22-11-2021 όπου και αναχώρησαν με συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους με μέριμνα του Δήμου Μονεμβασίας, διατέθηκε φαγητό, ρούχα, κουβέρτες, και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους Ιατρούς του κέντρου Υγείας Νεάπολης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν με την προσφορά τους με οποιοδήποτε τρόπο( παρέχοντας τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες κ.α.) καθώς και των Δημοτών και επαγγελματιών της Νεάπολης που συνέβαλαν στην διαδικασία παρασκευής και διανομής του φαγητού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον εφημέριο π. Αρώνη Παναγιώτη για την μεγάλη βοήθεια του, καθώς και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Νεάπολης κ. Μιχαλέτο Ιωάννη, τους Ιατρούς και το προσωπικό για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνδρομή του προσωπικού του Α.Τ. Νεάπολης και του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, όπου με υποδειγματικό τρόπο διεκπεραίωσαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την παραμονή και την μεταγωγή των μεταναστών.

Ο Δήμος Μονεμβασίας και οι δημότες του, ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη αυτών των ανθρώπων δείχνοντας τον ανθρωπιστικό τους χαρακτήρα, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στον συνάνθρωπό τους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ



Έγγραφο Δελτίο Τύπου


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ