ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για 71 Παράτυπους ΜετανάστεςΤην 14η Νοεμβρίου 2021 εντοπίστηκαν από την Λιμενική Αρχή Νεάπολης, αποβιβασθέντες από ιστιοφόρο σκάφος πλησίον της θέσης Αγία Μαρίνα Τ.Κ. Αγ. Νικολάου, 71 παράτυποι μετανάστες. Η εθνικότητα τους ήταν Αφγανοί, Σύριοι, Ιρακινοί και Ιρανοί, μεταξύ αυτών οι 26 ήταν ανήλικοι όλοι καλά στην υγεία τους.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ο Δήμος Μονεμβασίας συνέδραμε στην μεταφορά τους από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας στην Νεάπολη, στο ανενεργό αναψυκτήριο ‘’ΚΑΡΝΑΓΙΟ΄΄ όπου αρχικά έγινε έλεγχος με RAPIDTEST για κορωνοϊό με αρνητικά αποτελέσματα, και στην συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία καταγραφής τους.

Μετά την ταυτοποίηση τους μεταφέρθηκαν σε αίθουσες στο ισόγειο του Γυμνασίου Νεάπολης όπου παρέμειναν για 9 ημέρες, μέχρι και το απόγευμα της 22-11-2021 όπου και αναχώρησαν με συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους με μέριμνα του Δήμου Μονεμβασίας, διατέθηκε φαγητό, ρούχα, κουβέρτες, και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους Ιατρούς του κέντρου Υγείας Νεάπολης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν με την προσφορά τους με οποιοδήποτε τρόπο( παρέχοντας τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες κ.α.) καθώς και των Δημοτών και επαγγελματιών της Νεάπολης που συνέβαλαν στην διαδικασία παρασκευής και διανομής του φαγητού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον εφημέριο π. Αρώνη Παναγιώτη για την μεγάλη βοήθεια του, καθώς και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Νεάπολης κ. Μιχαλέτο Ιωάννη, τους Ιατρούς και το προσωπικό για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνδρομή του προσωπικού του Α.Τ. Νεάπολης και του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, όπου με υποδειγματικό τρόπο διεκπεραίωσαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την παραμονή και την μεταγωγή των μεταναστών.

Ο Δήμος Μονεμβασίας και οι δημότες του, ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη αυτών των ανθρώπων δείχνοντας τον ανθρωπιστικό τους χαρακτήρα, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στον συνάνθρωπό τους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣΈγγραφο Δελτίο Τύπου


Σχόλια

BANNER 2

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τι κάνει ο Ρένος Χαραλαμπίδης στο Ξηροκάμπι Λακωνίας;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ - Ευχαριστήριο του Γιάννη Κουτσοθεοδωρή

Αυτά τα ΕΡΓΑ υπέγραψε σήμερα ο ΝΙΚΑΣ στη Σπάρτη

17 και 19 ετών οι δράστες σε κλοπή οικίας στη Σπάρτη

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ