Τη Λακωνία επισκέφθηκε 3 Νοεμβρίου η αντιπροσωπεία της Κένυας



Πολυμελής αντιπροσωπεία κυβερνητών / περιφερειαρχών από την Κένυα καθώς και επιχειρηματιών από την χώρα αυτή της ανατολικής Αφρικής επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 3 Νοεμβρίου την Λακωνία, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η αντιπροσωπεία της αφρικανικής χώρας, κατά την επίσκεψή της στην Σπάρτη, μετείχε σε εκδήλωση στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας με θέμα “Ελλάδα – Κένυα: ευκαιρίες για συνεργασία στους τομείς οικονομίας, τουρισμού, ναυτιλίας, πολιτισμού”, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας.

Στον χαιρετισμό του στην εν λόγω εκδήλωση -παρουσία, μεταξύ άλλων, του θεματικού αντιπεριφειάρχη Νίκωνα Τζινιέρη, εκπροσώπων των δήμων της Λακωνίας, των προέδρων του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου- ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης σημείωσε, μεταξύ άλλων:

“Η χώρα μας συνδέεται ιστορικά, πολιτισμικά και οικονομικά με την αφρικανική ήπειρο από την αρχαιότητα. Παρ’ όλα αυτά, ο φόβος και η άγνοια για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες -αλλά και τις διαδικασίες, που ισχύουν-, έχουν αφήσει πίσω την Ελλάδα στο παιχνίδι της συνεργασίας και των εξαγωγών προς τις αφρικανικές χώρες. Και αυτό γιατί στην Ελλάδα όταν σκεφτόμαστε για επιχειρηματικές ευκαιρίες σε άλλους τόπους, μας έρχεται στο μυαλό η Ευρωπαϊκή Ενωση και έπειτα ο υπόλοιπος ανεπτυγμένος δυτικός κόσμος. Ισως όχι άδικα, καθώς λόγω νομοθεσίας, απόστασης, φορολογίας και εξοικείωσης είναι η πιο εύκολη και προφανής κίνηση.

Με αυτόν τον τρόπο, όμως, χάνονται μεγάλες ευκαιρίες.

Τα άριστης ποιότητας προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, έχουν θέση στην εμπορική ήπειρο του μέλλοντος, όπως έχει χαρακτηριστεί. Οι Ελληνες παραγωγοί και επιχειρηματίες, οφείλουν να στοχεύσουν σε νέες αγορές και μια από αυτές μπορεί να είναι η Κένυα, μια εκ των σταθερότερων και πλουσιότερων χωρών της Αφρικής, που μεταλλάσσεται ταχέως οικονομικά, αναπτύσσοντας τους τομείς της μεταποίησης και υπηρεσιών, μια χώρα ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος, με μεγάλες δυνατότητες, που ευνοούν τις μακροχρόνιες συνεργασίες.

Ας αποτελέσει η σημερινή εκδήλωση, λοιπόν, μια προσέγγιση για τις δυνατότητες επιχειρηματικών και επενδυτικών συνεργασιών που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μεταξύ των δυο χωρών, με επίκεντρο σήμερα την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, μια περιοχή με παράδοση στην παραγωγή και στην εμπορία παραδοσιακών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, με σύγχρονες και ασφαλείς μεθόδους παραγωγής, τυποποίησης και διακίνησης.

Σας καλωσορίζω στη Λακωνία και σας ευχαριστώ πολύ που είστε σήμερα μαζί μας”.







Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ