Επιδότηση προσωρινής στέγασης κατοίκων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές



Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης ενημερώνει τους πολίτες ότι έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στο φύλλο Β΄4028/2.9.2021, η με αρ. πρωτ. ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/14581/Α36 απόφαση της Γενικής Δ/νσης Αποκατάστασης με θέμα: «Επιδότηση προσωρινής στέγασης κατοίκων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές Ιουλίου/Αυγούστου 2021 που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας, με τη μορφή επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης».

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση επιδότησης προσωρινής στέγασης, για την κάλυψη των προσωρινών στεγαστικών αναγκών τους, με τη μορφή επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές κατοικιών για τις οποίες, λόγω των πυρκαγιών Ιουλίου/Αυγούστου 2021 που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί με κοινή υπουργική απόφαση, έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτηρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή έχουν χαρακτηρισθεί ως προσωρινά ακατάλληλες ή επικίνδυνες για χρήση με Δελτίο Δευτεροβάθμιου Ελέγχου ή Έκθεση Αυτοψίας.

Για την υποβολή αίτησης από τους ενδιαφερόμενους για το Α’ τρίμηνο για την χορήγηση επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης ορίζεται προθεσμία τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, της παρούσας Απόφασης για, δηλαδή έως και την 1η Δεκεμβρίου 2021.

H αίτηση αυτή, η οποία αφορά στη χορήγηση του 1ου τριμήνου της επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης, υποβάλλεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα «arogi.gov.gr», που είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr- ΕΨΠ), χωρίς την απαίτηση υποβολής άλλων δικαιολογητικών και απευθύνεται στην αρμόδια υπηρεσία, όπως αυτή ορίζεται στη σχετική με το συμβάν κοινή υπουργική απόφαση [Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./13665/Α325/17.08.2021 (B’ 3863), Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./13975/Α325/20.08.2021 (Β’3898) και Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./13758/ Α325/20.08.2021 (Β’ 3905)].



Επισημαίνεται ότι η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν.1599/86 (Α’ 75) ως προς την αλήθεια του περιεχομένου της.

Στις περιπτώσεις που δεν έχει παραληφθεί, εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, το Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτηρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή δεν έχει εκδοθεί, μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη Έκθεση Αυτοψίας χαρακτηρισμού της κατοικίας ως προσωρινά ακατάλληλης για χρήση, τότε ο ενδιαφερόμενος έχει προθεσμία τριών (3) μηνών, από την αποδεδειγμένη λήψη των προαναφερομένων, για την υποβολή αίτησης στην αρμόδια υπηρεσία.

Οι αιτήσεις του δευτέρου και των επόμενων τριμήνων υποβάλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες, μετά τη λήξη του εκάστοτε τριμήνου, συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην ανωτέρω απόφαση.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ