Αραχωβίτης: “Ίσες ευκαιρίες σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής για τα άτομα με ειδικές ανάγκες”ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στ. Αραχωβίτης: “Ίσες ευκαιρίες σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής για τα άτομα με ειδικές ανάγκες”


Συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Σταύρο Λαμπρινάκο και μέλη του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας είχε την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία του σωματείου στη Σπάρτη, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδεία του υπεύθυνου της Ομάδας Υγείας και μέλους της Ν.Ε Λακωνίας του κόμματος Πανάγο Φραγκή και του μέλους της Ν.Ε Περ. Λαμπρινού.


Στη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος για θέματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, των ίδιων και των οικογενειών τους , όπως η προσβασιμότητα στους δρόμους και τα κτήρια αλλά και στην παραλία.

Συζήτηση έγινε επίσης και για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με το αίτημά τους για κτιριακό εκσυγχρονισμό των γραφείων του Σωματείου στη Σπάρτη. Ο Δήμος Σπάρτης, με τις τεχνικές υπηρεσίες του, πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ξεπεραστεί άμεσα το πρόβλημα.

Συζήτησαν αναλυτικά και για το Κέντρο Κοινότητας Σπάρτης καθώς και για την κινητή μονάδα που εξυπηρετεί δύο φορές την εβδομάδα περιοχές των Δήμων Μονεμβασίας και Ελαφονήσου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε ακόμη στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα.

Έγινε τέλος, εκτενής συζήτηση για την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου, σύγχρονου και ανθρώπινου κτηριακού συγκροτήματος που θα στεγάζει τις σχολικές δομές που λειτουργούν στην Σπάρτη και καλύπτουν τις ανάγκες όλης της Λακωνίας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει το 2017 αλλά δεν έχει “περπατήσει” με τον ρυθμό που επιθυμεί η τοπική κοινωνία και επιβάλουν οι ανάγκες.


“Η πολιτεία οφείλει και πρέπει να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις πολιτικές που θα δώσουν στα άτομα με αναπηρία τη δυνατότητα να ζουν αξιοπρεπώς, να μετακινούνται, να σπουδάζουν, να εργάζονται, να συμμετέχουν ισότιμα και με ίσες ευκαιρίες σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής” σχολίασε σχετικά ο κ. Αραχωβίτης.


Ο βουλευτής ευχαρίστησε τα μέλη του Σωματείου για την ευκαιρία του διαλόγου μαζί τους και τούς συνεχάρη για την καλή δουλειά και τις σημαντικές πρωτοβουλίες που παίρνουν όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, ευχήθηκε στο νέο Δ.Σ του σωματείου καλή δύναμη στο έργο του, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του να σταθεί αρωγός σε κάθε ενέργεια που στόχο έχει την άρση των δυσκολιών και την βελτίωση των συνθηκών ζωής των ατόμων με αναπηρία, και μέσω της θεσμικής του ιδιότητας στη Βουλή να συνδράμει στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ