Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: «Βυζάντιο και Κίνα» στο ΜΥΣΤΡΑ

 


Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: «Βυζάντιο και Κίνα»

(Μυστράς, 2/10-3/10/2021)

 

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας διοργανώνει, από κοινού με το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Βυζάντιο και Κίνα» στον Μυστρά στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2021.

Την έναρξη των εργασιών του διήμερου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου θα κηρύξει ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, αύριο, Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mystras Grand Palace Resort, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του. Θα έχουν προηγηθεί χαιρετισμοί από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Δένδια, του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννη Χρυσουλάκη και του Γενικού Γραμματέα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αποστόλη Δημητρόπουλου, ως εκπροσώπου της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως. 

Οι εισηγητές του επιστημονικού αυτού συνεδρίου, διαπρεπείς μελετητές των σινο-βυζαντινών σχέσεων από ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ευρώπης και της Κίνας, κατά τις δύο ημέρες των εργασιών του Συνεδρίου, θα εστιάσουν κυρίως στην ευρύτερη προβληματική που αφορά τις παραμέτρους των σχέσεων Βυζαντίου και Κίνας σε συνάρτηση όχι μόνο με τις αρχαιολογικές μαρτυρίες που έρχονται τελευταία στο φως όσο και με τη διαρκώς αυξανόμενη παρουσία της Ευρασίας στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή. Εμπορικές σχέσεις, θρησκευτικές αποστολές, πολιτιστικές ανταλλαγές, πνευματικές αναζητήσεις και πολιτισμός αποδεικνύουν ότι το Βυζάντιο αποτέλεσε τη γέφυρα ανάμεσα στους λαούς της Ευρασίας και στον Δυτικό κόσμο, εγκαινιάζοντας πολιτικές συνεργασιών αλλά και ανταγωνισμού, καινοτομώντας σε πολλά πεδία, απαντώντας με δυναμισμό στα όρια που έθετε η γεωγραφία και οι διαφορετικές πολιτιστικές αναφορές.

Οι εργασίες του συνεδρίου είναι ανοικτές στο κοινό και πραγματοποιούνται με την αυστηρή εφαρμογή των προβλεπομένων πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του COVID – 19. Ας σημειωθεί ότι οι εργασίες μεταδίδονται και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ (ΖΟΟΜ Meeting:  https://us06web.zoom.us/j/84769487498?pwd=Wm1WTWJMSEJhaVNDYTdQN1lqdkJDdz09  ID: 847 6948 7498.  Passcode: BYZACHINA), όπως επίσης και μέσω Youtube (Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2021 https://youtu.be/cfCZ-Qp6VgI και Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021: https://youtu.be/iERjwK_ntDw).

Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπου του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας (http://www.istitutoellenico.org) .



  


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ