Οι Γορτύνιοι της Σπάρτης τίμησαν τον Πρωτ. Γεώργιο Μπλάθρα



Ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης πραγματοποίησε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:30 μ.μ., στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Σπάρτης, εκδήλωση προς τιμήν του Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Μπλάθρα, μέλους του Συνδέσμου.Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ιωάννης Μητράκος, αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει τον σεβαστό και αγαπητό σε όλους παπα-Γιώργη κι εν συνεχεία ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωσή της, εξαίροντας την ευγενική χορηγία του Γορτύνιου Σπαρτιάτη Χρήστου Πριστούρη, μεσίτη. Τελειώνοντας ο Πρόεδρος ανέγνωσε μήνυμα του Βουλευτή Λακωνίας κ. Αθανασίου Δαβάκη.
Ο δάσκαλος και μέλος του Συνδέσμου κ. Ευάγγελος Μητράκος παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο τη ζωή και το έργο του παπα-Γιώργη, ανιχνεύοντας τις οικογενειακές του καταβολές στα Βρέσθενα και τα Λαγκάδια. Εξήρε τη φιλομάθεια, την εργατικότητα, τη σεμνότητα και βαθιά πίστη του παπα-Γιώργη, που τον οδήγησε από πολύ νέο στην απόφαση ζωής να ιερωθεί και να αφιερωθεί στην υπηρεσία του Τριαδικού μας Θεού και της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο ομιλητής στην πολύτεκνη οικογένεια του παπα-Γιώργη που συνέχισε την ελληνική παράδοση των προγόνων του. Καταλήγοντας επεσήμανε ότι είναι αδύνατον στον περιορισμένο χρόνο μιας ομιλίας να συμπεριλάβει κάποιος όλες τις πτυχές του εκκλησιαστικού, κοινωνικού, πνευματικού και πολιτιστικού έργου του παπα-Γιώργη, στον οποίο ευχήθηκε «μακροημέρευση»!
Η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ποτούλα Πασχαλίδου-Τσίτσου, που ακολούθησε στο βήμα, αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο σε μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής ζωής του παπα-Γιώργη, όταν ως λαϊκός διέμενε με τον ένα εκ των αδελφών του στην Αθήνα, εργαζόμενος σε ένα υφαντουργείο.
Ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ναού της Ευαγγελίστριας Σπάρτης και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Παναγιώτης Χρόνης, επικεφαλής ενός δεκαμελούς βυζαντινού χορού, παρουσίασε ένα ενδεδειγμένο μουσικό πρόγραμμα με εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια του Μοριά.
Στο σημείο αυτό ο καλλικέλαδος παπα-Γιώργης, λάτρης του δημοτικού μας τραγουδιού, αποδέχθηκε πρόταση του Προέδρου του Γορτυνιακού Συνδέσμου και τραγούδησε το γνωστό τραγούδι «Ο γερο-Δήμος», ενθουσιάζοντας το ακροατήριο που συμμετείχε στην επωδό με παλαμάκια.
Ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης κ. Ιωάννης Μητράκος περιστοιχισμένος από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής, απένειμε στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μπλάθρα τιμητικό δίπλωμα, ενώ ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Ιωάννης Πετρόπουλος του επέδωσε τιμητική πλακέτα.
Ο π. Γεώργιος Μπλάθρας βαθύτατα συγκινημένος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Γορτυνιακού Συνδέσμου, για την εξαιρετική τιμή που του έκαναν, αναφερόμενος στα πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του και ιδίως στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.
Την τιμητική εκδήλωση «έκλεισε» με τον σοφό και μεστό λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος επαίνεσε τη Διοίκηση του Γορτυνιακού Συνδέσμου για την απόφασή της να τιμήσει τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μπλάθρα, έναν σεμνό και ακάματο εργάτη της τοπικής μας Εκκλησίας, που τον χαρακτήρισε ως «Μωυσή του Πάρνωνα»! Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης μας ανέφερε ότι ο πλέον τιμητικός τίτλος για τον παπα-Γιώργη είναι πως υπήρξε σε όλη του τη ζωή «σωστός παπάς»!
Η εκδήλωση τελείωσε με τη φήμη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, που έψαλλαν «εν χορώ» η βυζαντινή χορωδία και το κοινό.




Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ