Παλαιό Πρωτοδικείο Σπάρτης: Ξεπεράσαμε το εμπόδιο του Τεχνικού Συμβουλίου…Δαβάκης για το Παλαιό Πρωτοδικείο Σπάρτης: Ξεπεράσαμε το εμπόδιο του Τεχνικού Συμβουλίου…

Συζητήθηκε σήμερα η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη προς την Υπουργό Παιδείας, σχετικά με την πορεία της εξέλιξης του έργου του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης. Εκ μέρους της κυβερνήσεως, προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει στον Λάκωνα βουλευτή η Υφυπουργός Ζέτα Μακρή.

Το βασικό ζήτημα της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Θανάση Δαβάκη ήταν αυτή τη φορά η συγκρότηση του Τεχνικού Συμβουλίου του Υπουργείου Παιδείας (Υ.ΠΑΙ.Θ.), προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τα ποσοστά επικαιροποίησης της Μελέτης και των Τευχών Δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης του εμβληματικού αυτού για την πόλη της Σπάρτης κτηρίου.

Η Υφυπουργός, απαντώντας στον Λάκωνα βουλευτή, είπε ότι μόλις πρόσφατα και μετά την κατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησής του στις 4/10/2021, προχώρησε η συγκρότηση του Τεχνικού Συμβουλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. και για την ταχύτητα της διαδικασίας το θέμα του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης διαβιβάστηκε στο Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υποδομών, το οποίο σε πρόσφατη συνεδρίασή του ζήτησε ορισμένες τεχνικές διευκρινίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Τέλος, η Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Δαβάκη ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου του Υπουργείου Υποδομών θα υπάρξει η γνωμοδότηση για τα ποσοστά επικαιροποίησης της Μελέτης και των Τευχών Δημοπράτησης του έργου της αποκατάστασης του εμβληματικού αυτού κτηρίου της Σπάρτης.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Σήμερα έγινε ένα ακόμη βήμα για την αποκατάσταση του εμβληματικού και ιστορικού κτηρίου του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης.

Τα ποσοστά επικαιροποίησης της Μελέτης και των Τευχών Δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης θα εγκριθούν στην επικείμενη συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου του Υπουργείου Υποδομών.

Θα παρακολουθώ από κοντά τα επόμενα βήματα και μαζί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τους θεσμικούς φορείς της πόλης, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο…

Το βίντεο της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Δαβάκη είναι διαθέσιμο εδώ.


Σχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr