ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ : "το δηλώνω ξανά ότι εγώ θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος"



Εισήγηση Δημάρχου στην συνεδρίαση του ΔΣ Σπάρτης την 4η Οκτωβρίου 2021

Για τα θέματα της προόδου στα τεχνικά έργα και τα έργα καθημερινότητας θα σας ενημερώσουν άμεσα οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και με ανοικτή συνέντευξη τύπου!

...................

1. Η 4η Οκτωβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης προς τα Ζώα

Στη Παλαιά Διαθήκη στο Βιβλίο της ΓΕΝΕΣΙΣ 1:26 γράφει ότι, είπε ο Θεός: «Ας φτιάξουμε τον άνθρωπο σύμφωνα με την εικόνα τη δική μας και την ομοίωση, κι ας εξουσιάζει στης θάλασσας τα ψάρια, στου ουρανού τα πτηνά, στα ζώα και γενικά σ’ όλη τη γη και στα ερπετά που σέρνονται πάνω σ’ αυτήν».




Η εξουσία όμως δεν σημαίνει τυραννία• ο Πανάγαθος μας έδωσε και φρόνηση και αίσθημα δικαιοσύνης και αυτό σημαίνει ότι εμείς πρέπει να προστατεύουμε τη φύση και όλα τα ζώα ακόμα και τους καρχαρίες και τα φίδια και όχι μόνο τα κατοικίδιά μας!

Από πλευράς μου κάνω το προσωπικό μου καθήκον με 4 σκυλιά, 3 γάτες, 3 πάπιες, 3 γαλοπούλες και 6 κότες και μία 1 φραγκόκοτα!




-Και από πλευράς Δήμου κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θανάσης Καρλαύτης, θα σας ενημερώσει αναλυτικά για όλες τις ενέργειές μας.



2. Σήμερα στο Μετρό της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της διαφημιστικής εκστρατείας ώστε να τιμήσουμε τα 2500 Χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπύλων, τους 700 Θεσπιείς, τον Λεωνίδα και τους 300!!

Είσοδος -λόγω κόβιντ- αυστηρά με Πρόσκληση!

-Εύγε στην Ελένη Τσουλόγιαννη για την πραγματικά φοβερή δουλεία της!



3.Μόλις τέλειωσα μια σύντομη παρουσίαση μου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας στο Συμπόσιο με θέμα: «Η ΣΠΑΡΤΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Οι Βιβλιοθήκες ως Φάροι Πολιτισμού». Η ομιλία μου είχε θέμα: «Αρχαία Σπάρτη και Αίγυπτος: Ιστορικοί δεσμοί αιώνων»

•••••••••••

Όλα αυτά τα Συμπόσια βοηθάνε στο να τονωθεί ως ένα βαθμό η πνευματική, η πολιτιστική, η ξενοδοχειακή και η εμπορική κίνηση στη πόλη μας. Εστω και κατά ένα χιλιοστό!



4. Προχθές - είχαμε Διεθνές Συμπόσιο στο Μυστρά με θέμα την «Εκκλησία, την Παιδεία και τον Διαφωτισμό στη Πελοπόννησο στα Χρόνια πριν την Επανάσταση»! Εξαιρετικές παρουσιάσεις και από την «Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή (έτος ιδρ. 1454)»!!

-Μια ιδέα που εισηγήθηκα να ανιχνευθεί, είναι να ανοίξει και στην Αθήνα αντίστοιχη Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, με ιερή έδρα φυσικά το Πατριαρχείο στη Κωνσταντινούπολη!

• Έτσι αντί μόνο για 47 μαθητές που φοιτούν σήμερα στη Σχολή στη Κωνσταντινούπολη, θα μπορούσαν να ‘φοιτούν’ στην Αθήνα πάνω από 1000 παιδάκια και νέοι!

• Θέλει όμως προσοχή για τα παράλογα ανταλλάγματα που πιθανόν να ζητήσει η Τουρκία!!

•Εύγε στον Αθανάσιο Βλήτα και την Ευγενία Πρέβα για τον κύριο όγκο της άψογης διοργάνωσης!

5. Εξαιρετικά ενδιαφέρον και το Συμπόσιο προχθές που συνδιοργάνωσαν στο Grand Palace στο Μυστρά, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και το Ελληνικόν Ινστιτούτον Βενετίας, με τη στήριξη του Δήμου Σπάρτης, με θέμα: «Byzantium and China: Relationships and Parallels», με πλήθος παρουσιάσεων από διακεκριμένους ερευνητές από Ελλάδα, Ιταλία και Κίνα!!



6. Εξαιρετικοί τερματισμοί από του ποδηλάτες που συμμετείχαν στη Ποδηλατική Σπαρτακιάδα 2021 Αθήνα - Σπάρτη non stop!

• Εντυπωσιακές και οι ποδηλατικές επιδόσεις του φίλου Αμερικανού Πρέσβη Geoffrey Pyatt, που τερμάτισε καταχειροκροτούμενος, και που τίμησε με τη συμμετοχή του τη Σπάρτη, τον Λεωνίδα, τους 300 και τα 2500 Χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών!!

Εύγε σε όλους όσοι συμμετείχαν και φυσικά στους δικούς μας Σπαρτιάτες!

(Και στον γιό της Ευγενίας Πρέβα για τη πρωτιά του στους ποδηλατικούς αγώνες στο Ξηροκάμπι)

• Για το 2022 προσβλέπουμε σε ακόμα πιο λαμπρή και λαμπερή ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ!

-Εύγε σε όλους όσους μόχθησαν (και στον Αθλητικό Οργανισμό), για να γίνει πραγματικότητα, έστω εν μέσω της πανδημίας!!!



7. Τα ίδια και στο Συγκλονιστικό Σπάρταθλον 2021!

Όλη η Σπάρτη αγκάλιασε και τους 2 Αγώνες!

Οι δε διοργανωτές έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι!!

Όπως θα σας εξηγήσει αναλυτικά η Αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Ζαχαράκη, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και δύο ειδικά θέματα:
Μέχρι πολύ αργά δεν ήταν κανείς σίγουρος ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν οι αγώνες!

Προσωπικά παρενέβην,

Προσωπικά πήρα ρίσκο και είπα στους διοργανωτές: "ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ - LETS DO IT!!”
Με 300 Αθλητές και 200 με 400 συνοδούς ΔΕΝ μπορούσαμε να αναλάβουμε το ρίσκο της παράθεσης δείπνου.

8. Ευχαριστίες στον Γιώργο Μαρινάκη, Δήμαρχο Ρεθύμνου και Πρόεδρο της Ένωσης όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης της Χώρας που διοργάνωσε την Πανελλήνια Συνδιάσκεψη των ΕΔΕΥΑ στη Σπάρτη (τονώνοντας έτσι και την κίνηση στη πόλη μας), και στην Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ, Γεωργία Δεδεδήμου, που τους έπεισε και προσκάλεσε να συναντηθούν στη Σπάρτη!

9. Προχθές συντόνισα και ένα διαδικτυακό πάνελ που διοργανώσαμε το ICC Ελλάδας, το HELLENIC-AMERICAN CHAMBER OF COMMERCE της NΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ και το EKOME, με θέμα: “HOLLYWOOD INGREECE: GREECE AS AN INTERNATIONAL FILMING& CINEMATOGRAPHY CENTER!” (πως θα γίνει η Ελλάδα παγκόσμιο κέντρο κινηματογραφήσεων), με διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο του κινηματογράφου,

10. Όσον αφορά το Αεροδρόμιο, έχουμε ήδη συμφωνήσει στο γενικό πλαίσιο συνεργασίας με την ΥΠΑ - Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας.

Αναμένουμε την τελική έγκριση από το ΓΕΑ για τις χρήσεις του Αεροδρομίου, όπως έχουμε ήδη ζητήσει!

11. Όσον αφορά την «Αναπτυξιακή ΑΜΚΕ των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα», η Πρόεδρος του ΔΣ κα. Γεωργία Δεδεμήμου το επόμενο δεκαήμερο θα σας παρουσιάσει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες!

12. Ο Δήμαρχος είχε και μια σύντομη συνάντηση με Σπαρτιάτη μελισσοκόμο — η ανομβρία έχει δημιουργήσει πρόβλημα έλλειψης γύρης - με τις κυψέλες τραγικά άδειες από μέλι!!

13. Επισκεφθήκαμε προχθές τον ακούραστο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, με τον Γιώργο Μαρινάκη Δήμαρχο Ρεθύμνου και Πρόεδρο της Ένωσης όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης της Χώρας, τον Σχολάρχη της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής στην Κωνσταντινούπολη, Δημήτριο Ζώτο, την Αντιδήμαρχο Γεωργία Δεδεδήμου, και την Ευγενία Πρέβα, Αντιπρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (και μέλλουσα Πρόεδρο)!!

14. Βρίσκεται ήδη στη πόλη μας κινητή μονάδα ογκολογίας, δίπλα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ!

Παρέχονται δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τις γυναίκες του Νομού μας - για όλες τις Λάκαινες!!!!!

Για ραντεβού μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του Δήμου 27310 22226 εσωτ. 20, ή της Περιφέρειας 2731363222

Η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γεωργία Ζαχαράκη συντονίζει τη προσπάθεια!


15. Παράλληλα εξετάζουμε τη δυνατότητα με την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ) και την Πρόεδρό της, Καθηγήτρια κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, με αφορμή ότι ο Οκτώβριος είναι ο Ευρωπαϊκός μήνας καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού- να διοργανώσουμε Ενημερωτική Ημερίδα για το κοινό με θέμα «Ενημέρωση, Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού - Πλεονεκτήματα», με δωρεάν κλινική εξέταση μαστών και διενέργεια υπερηχογραφημάτων, για όσες γυναίκες επιθυμούν να εξεταστούν, το διήμερο 15 & 16 Οκτωβρίου 2021.

Σύντομα νεότερα!

16. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ Δημήτρης Καπονικολός θα σας ενημερώσει και για τις Εργασίες στο Καστόρι και αλλού!!

17. 03 ως 09 Οκτωβρίου, το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και η Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου (Ε.Λ.Ι.Α.) διοργανώνουν για 8η συνεχή χρονιά στην Πελοπόννησο τον αγώνα Ιστορικών Αυτοκινήτων με την ονομασία «Tour du Péloponnèse»!! 
Τη Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, τερματισμός μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη με τη δημοτική αρχή να υποδέχεται τους αγωνιζόμενους.
Τη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, οι διεκδικητές του τροπαίου θα εκκινήσουν από το Άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη για να λάβουν μέρος σε ακόμη 4 ειδικές διαδρομές στην ορεινή Αρκαδία προς την Αρχαία Τεγέα με τελικό προορισμό το Ναύπλιο ενώ το βράδυ η περιβόητη πλέον νυχτερινή ειδική δοκιμασία κάτω από το κάστρο του Άργους θα κρίνει και τον φετεινό νικητή!



18. Τετάρτη 20 Οκτωβρίου συνεχίζεται το Sparta Live! webinar series programme- Professor Eric Robinson (Indiana University), με θέμα: «Thermopylae and the Spartan Military Mystique (University of Nottingham σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης)»

18. Πέμπτη 28 Οκτωβρίου συνέχεια στο • Sparta Live! webinar series programme - Matt Thompson (University of Nottingham), Sparta’s Monumental Commemoration of the Persian Wars (University of Nottingham σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης)



19. Σάββατο 30 Οκτωβρίου • 2ος υπερ-Μαραθώνιος «Βασιλιάς Λεωνίδας» Τρίπολη - Σπάρτη / 80 χλμ.



20. Κυριακή 31 Οκτωβρίου • Τερματισμός 14ου TRAILRIDE 4Χ4 & EXPERIENCE TROPHY 2021 (συνδιοργανωτής Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης)



21. Όπως γνωρίζετε είμαστε μια Δημοτική Αρχή που για δυο χρόνια έπρεπε να παράγει έργο με:


11 στους 41 Δημοτικούς Συμβούλους
εν μέσω ενός φοβερού κορωνοϊού και μιας φοβερής Πανδημίας που καθήλωσε όλους τους Δημότες
με μεγάλες ελλείψεις στο Επιστημονικό Στελεχιακό Δυναμικό του Δήμου!!!!
με χρονοβόρες διαδικασίες στη σύνταξη των φακέλων και στην υλοποίηση των σχεδίων - κάτι που είμαι βέβαιος αντιμετώπισε ο κ. Βαλιώτης!



Πάρτε για παράδειγμα τις συνεχείς ενστάσεις κάποιου κυρίου που στοχεύουν στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ !!



Ενώ 3 από τους 4 Συνδυασμούς του Δημοτικού Συμβουλίου ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

ΚΑΠΟΙΟΙ το ΤΟΡΠΙΛΙΖΟΥΝ!

-Να μην γίνει τίποτα!

-Να μην αλλάξει τίποτα!

-Να μείνει η Σπάρτη πίσω!

-Να ανατραπούν νόμιμες αποφάσεις!!!

Κύριε Βαλιώτη, μάλλον και εσείς τραβήξατε τα ίδια!



Ποιοί κρύβονται πίσω από τις τρικλοποδιές;;

Ας φανερωθούνε και ας μην βάζουν άλλους να κάνουν τις βρώμικες δουλειές!

Αυτοί που βάζουν τρικλοποδιές είναι οι πρώτοι που θα λένε «είδατε - δεν έγινε κανένα μεγάλο έργο»!!

Αμ δε!

Θα γίνει και θα παραγίνει!

Αν και τον Οκτώβριο του 2019, η Περιφέρεια Πελοποννήσου απέρριψε τον φάκελο της ανάπλασης της Παλαιολόγου ως ελλιπέστατο, εμείς ολοκληρώσαμε και υποβάλαμε πλήρη φάκελο.

H δε Προγραμματική Σύμβαση για την οποία μεγάλη συζήτηση γίνεται έχει λάβει την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως προς την νομιμότητα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου τότε και ως πρός την νομιμότητα της δαπάνης — έχει τύχει προσυμβατικού ελέγχου απο τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.



Ως πρός την εξασφάλιση των απαραίτητων εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων έχει λάβει εγκρίσεις από όλες τις αρμόδιες κατά νόμο υπηρεσίες όπως

•η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου

•η Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

•η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων

•το Τοπικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ,

•τις Αρχές της Αρχαιολογίας κλπ.



Για τις δε Περιβαλλοντικές Άδειες:

Το «έργο εξαιρείται περιβαλλοντικής αδειοδότησης καθότι οι παρεμβάσεις γίνονται εντός αστικού χώρου.»



Όλες αυτές οι εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις ελέγχθηκαν από τις Διαχειριστικές Αρχές του open mall του ΠΕΠ Πελοποννήσου και του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης!

Εξασφαλίστηκαν δε, χρηματοδοτήσεις σχεδόν 10.000.000,00 για έργα στο Κέντρο της Σπάρτης που αλλάζουν την όψη της πόλης .




Και οι συναρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, και η Αναπτυξιακή Πάρνωνα και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες!

Κάποιοι προσπαθούν να ανατρέψουν τη δημοκρατική νομιμότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου!

Των δικών σας αποφάσεων!!




Γι’αυτό και με βάση τα παραπάνω - το δηλώνω ξανά ότι εγώ θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος πλαισιωμένος με όλο το Τήμ μας με όλη την ομάδα και με όσους έχουν το ίδιο όραμα μαζί μας στις Δημοτικές Εκλογές σε δύο χρόνια!




Είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση για Συνεργασία!




Η αγκαλιά μας, μας χωράει όλους!!

Καλώ όμως και εσάς να δηλώσετε σήμερα ανοικτά και ξάστερα αν θα κατέβετε για Δήμαρχοι, ή αν δεν είσαστε απόλυτα σίγουροι!


Εγώ θα είμαι. Καθαρά και ξάστερα!!!!

Εσείς;

Περιμένω απάντηση!


Οι πολίτες θέλουν να γνωρίζουν και να μην παρασύρονται από κουβέντες ύποπτης σκοπιμότητας!

Αν δεν είσαστε σίγουροι, τουλάχιστον ας μας το δηλώσετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο!!

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ