Χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου κατά τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στα Παπαδιάνικα




Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος το απόγευμα της παραμονής χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στον φερώνυμο Ιερό ναό Παπαδιανίκων.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου στον εφημέριο του χωριού, π. Γεώργιο Κάμπρα. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα επισήμανε ότι θέλησε να τιμήσει τον π. Γεώργιο με τον ύψιστο βαθμό για έγγαμο ιερέα για τρεις λόγους: κατά πρώτον επειδή τον γνωρίζει από παιδί, όταν ο ίδιος διακονούσε την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ως ιεροκήρυκας, και παρακολουθεί έκτοτε την ενάρετη πορεία του, το ήθος του, την εργατικότητά του και την χριστιανική οικογένεια που έχει δημιουργήσει, κατά δεύτερον επειδή είναι υιός ενός λαμπρού ιερέα και κατά τρίτον επειδή είναι ένας εξαιρετικός θεολόγος. Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι το επιγονάτιο που θα λάβει ο π. Γεώργιος συμβολίζει την πετσέτα με την οποία ο Χριστός σκούπισε τα πόδια των μαθητών Του κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου και υπενθυμίζει στους κληρικούς ότι πρέπει να είναι ταπεινοί, ενώ ο σταυρός, που θα φέρει πλέον στο στήθος του ως Πρωτοπρεσβύτερος, θα του υπενθυμίζει την αξία της ψυχής, την αξία του ανθρώπου και τη συμφορά που έφερε στην ανθρωπότητα η αμαρτία, αφού οδήγησε στον σταυρικό θάνατο του Χριστού. Μετά τη χειροθεσία, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μίλησε για τον θαυμαστό βίο του Αγίου Δημητρίου στεκόμενος ιδιαίτερα στην αξία της θερμής και αδιάλειπτης προσευχής.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού, ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για την εξαιρετική τιμή που έλαβε εντός του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού και των Ενοριτών των Παπαδιανίκων, καθώς και για την εμπιστοσύνη, την αγάπη και την αμέριστη στήριξή του. Παράλληλα τόνισε ότι τα οφφίκια δεν θα πρέπει να οδηγούν τον κληρικό στην υπέρμετρη υπερηφάνεια, αλλά να του υπενθυμίζουν την ευθύνη του απέναντι στους ευσεβείς χριστιανούς και την υποχρέωση να λειτουργήσει ως πρότυπο για την κοινωνία με τον λόγο και κυρίως με τον ενάρετο βίο του.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ