Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας αύριο την Πύλο για τις εκδηλώσεις της επετείου της ναυμαχίας του Ναβαρίνου



Στις εκδηλώσεις με τις οποίες κορυφώνεται αύριο, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, ο φετινός εορτασμός της 194ης επετείου της ναυμαχίας του Ναβαρίνου -παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου- θα παραστεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης στη 1.30 αύριο το μεσημέρι θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν της Προέδρου στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino. Το πρωί σήμερα Τρίτη 19 του μήνα, ο Π. Νίκας -από κοινού με τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και τον πρόεδρο της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο- συνόδευσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις υπό υλοποίηση νέες επενδύσεις στην περιοχή της Costa Navarino.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, αύριο στις 9.30 το πρωί θα γίνει η έπαρση και μεταφορά των σημαιών της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με πομπή από το Δημαρχείο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, από τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, παρισταμένων των εκπροσώπων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Αρχών της Μεσσηνίας.

Στις 10.15, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, θα παραταχθούν τα στρατιωτικά αγήματα και οι Φιλαρμονικές και στις 10.30 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο, χοροστατούντος του εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνου και συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Στη συνέχεια θα αναγνωστεί το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Στις 11 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Τριών Ναυάρχων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Γαλλίας. Στη συνέχεια, θα γίνει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο, με θέμα “Το μήνυμα της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου (20 Οκτωβρίου 1827) και οι αξίες της Ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης”.

Στις 11.30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφανιών στα μνημεία των πεσόντων και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Πρεσβειών, του Πολεμικού Ναυτικού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Πύλου – Νέστορος θα μεταβούν με πλωτά μέσα στα νησιά Χελονήσι, Φανάρι και Σφακτηρία, όπου βρίσκονται τα μνημεία των Βρετανών, Γάλλων και Ρώσων πεσόντων αντίστοιχα.

Στις 12 το μεσημέρι οι Φιλαρμονικές Πύλου – Νέστορος, Μεσσήνης και Γαργαλιάνων θα παιανίσουν εμβατήρια σε κεντρικούς δρόμους της Πύλου. Στις 5 το απόγευμα θα γίνει υποστολή των σημαιών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στις 8 αύριο το βράδυ, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στην Πύλο, θα λάβει χώρα μουσική παράσταση επετειακού αφιερώματος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, στην οποία θα συμμετέχει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Νικολέα.



ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο μεταξύ, σήμερα Τρίτη 19 Οκτωβρίου, δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων στην Πύλο τις οποίες τιμά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έλαβε χώρα στη 1 το μεσημέρι, στο ναό του Αγίου Αθανασίου, τιμητική εκδήλωση για όσους έχασαν τη ζωή τους από θέρμες κατά την περίοδο 1828 -1832, στο πλαίσιο της οποίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση εθνικών ύμνων της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Γαλλίας και εκφώνηση ομιλίας από τον Θανάση Χρήστου, καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στις 7.30 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο της οικίας Τσικλητήρα στην Πύλο έγινε η παρουσίαση του βιβλίου “Η προετοιμασία μιας Επανάστασης 1814-1821. Ανθρωποι – Γεγονότα – Συγκυρίες” του ιστορικού Στέφανου Καβαλλιεράκη, καθηγητή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στην Πύλο, δόθηκε συναυλία από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ