Η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2021

 https://www.spartavoice.gr/wp-content/uploads/2020/06/unnamed-1.pngΤο πρόγραμμα, θα λάβει χώρα από τις 15 έως τις 23 Νοεμβρίου 2021 στην πόλη Ρόντα, μια πανέμορφη και γραφική πόλη της Ανδαλουσίας κοντά στην Μάλαγα, στην Ισπανία, με τη συμμετοχή τριών (3) νέων από την Σπάρτη και νέων από διαφορετικά μέρη της Ευρώπης.

Η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2021

Στόχος του προγράμματος, είναι να ευαισθητοποιήσει τους νέους Ευρωπαίους για τα ζητήματα που αφορούν στα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης του πλανήτη. Στην συνάντηση της Ronda οι στόχοι και τα μέσα για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι συναντήσεις θα εστιάσουν στην agenda 2030 των Ηνωμένων Εθνών, η οποία εγκρίθηκε από τους παγκόσμιους ηγέτες το 2015 και στην οποία περιγράφεται το νέο πλαίσιο ανθρώπινης βιώσιμης ανάπτυξης . Σε αυτή την agenda εδραιώθηκαν 17 στόχοι για την βιώσιμη ανάπτυξη (SDGS). Ο καθορισμός των παραπάνω στόχων αντιπροσωπεύει την συμφωνία για την απαλοιφή της φτώχειας και την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης έως το 2030 σε όλο τον κόσμο, χωρίς καμία εξαίρεση.

Οι παραπάνω στόχοι καλύπτουν όλες τις ανθρώπινες πτυχές της ευημερίας ώστε να τελειώσει η φτώχεια, να προστατευθεί ο πλανήτης και όλοι οι άνθρωποι να απολαύσουν την ειρήνη και την ευημερία.

Η ανισότητα των φύλων επίσης αναγνωρίζεται ως μία κεντρική οπτική της ανάπτυξης και ως μία θεμελιώδης απαίτηση για την βιώσιμη ανάπτυξη και την επίτευξη των παραπάνω 17 στόχων

Συνδιοργανωτές του παραπάνω προγράμματος είναι :

-INVEP Volunariado Internacional en proyectos educativos (Spain)

- ASOCIATIA "AJUTAM, INTEGRAM,DEZVOLTAM SI EVOLUAM" (Romania)

- ELU drustvo za spodbujanje neformalnega izobrazevanja (Slovenia)

- Comité de Liaison Diagonal France (France)

- Movimento di Volontariato Italiano Federazione Regionale del Friuli Venezia Giulia (Italy)

- Beit Sahour Women Club (Palestine)

- Institute of Sparta (Greece)

- WeYouth (Tunisia)

Ο χαρακτήρας των δράσεων του προγράμματος θα είναι καθαρά επιμορφωτικός, πολιτιστικός και μη-κερδοσκοπικός και θα περιλαμβάνει την ανάληψη πρωτοβουλιών με κεντρικούς άξονες την κοινωνική ευθύνη, την αλληλεγγύη και την οικολογία, καθώς και τη

συνεισφορά αυτών στην προσωπική εξέλιξη και βελτίωση του ατόμου ως πολίτη του κόσμου. Οι προγραμματισμένες δράσεις θα βασίζονται στην εμπειρική μάθηση, τη μάθηση μέσα από την πράξη και στη μεθοδολογία της μη τυπικής εκπαίδευσης.

Τρείς (3) νέοι και νέες ηλικίας 18 ετών και άνω από την Σπάρτη, καλούνται να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ομορφιά της Ανδαλουσίας. Επιπλέον θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα και να αλληλοεπιδράσουν με τους συνομήλικους επισκέπτες, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους, επεκτείνοντας τις γλωσσικές τους ικανότητες και να διευρύνουν τον κύκλο των διαπροσωπικών τους σχέσεων.

Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων, θα καλυφθούν αποκλειστικά από την συγκεκριμένη δράση του προγράμματος «Erasmus Plus» στην οποία συμμετέχει το Ινστιτούτο Σπάρτης. Θα υπάρχει μόνον ένα τέλος συμμετοχής 30 € που θα αφαιρεθεί από τα έξοδα ταξιδιού.

Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να απευθυνθούν στο Ινστιτούτο Σπάρτης στέλνοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση institoutospartis@gmail.com ή καλώντας στο τηλέφωνο 6944602206.

Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 2 & 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ο Μανιάτης Γιάννης Μπρατάκος νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑΝΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΓΥΘΕΙΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ