Το ιερατικό ήθος και η εκκλησιαστική ενότητα στο επίκεντρο του Ιερατικού Συνεδρίου της Ι.Μ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ και ΣΠΑΡΤΗΣ


Με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου 2021, το ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάρτης, με θέμα: ‘’Ιερατικό ήθος και εκκλησιαστική ενότητα’’.
Πριν την έναρξη του Συνεδρίου, στο οποίο τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία. Η λατρευτική σύναξη επισφραγίστηκε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας, για τους ιερείς που απεβίωσαν τα τελευταία δύο χρόνια, αφού πέρυσι δεν διεξήχθη ιερατικό συνέδριο λόγω της πανδημίας.
Στο Συνέδριο τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος επισήμανε ότι ζούμε σε μία εποχή όπου η παγκόσμια κοινωνία βιώνει έναν θρησκευτικό αποχρωματισμό, ο άνθρωπος θεωρείται αναλώσιμος, ενώ οι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία. Στην εποχή αυτή, τόνισε ο π. Σεραφείμ, η Εκκλησία καλείται να παίξει ένα κομβικό καθοδηγητικό πνευματικό ρόλο.
Ακολούθησε η προσφώνηση του Σεβ. Μητροπολίτη μας, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον διακεκριμένο ομιλητή, Πρωτ. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, εκλεκτό κληρικό και έγκριτο θεολόγο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την αποδοχή της πρόσκλησής του, μιλώντας με θερμά λόγια για το ήθος, την προσωπικότητα, την εργατικότητα και την πνευματική προσφορά του στον χώρο της Εκκλησίας. Ακολούθως, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, επισήμανε στους κληρικούς τη σπουδαιότητα του θέματος.
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την τιμητική του πρόσκληση. Στη συνέχεια, με μεστό και γλαφυρό λόγο, ανέπτυξε το ενδιαφέρον θέμα.
Το Ιερατικό Συνέδριο ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο κατά τη διάρκεια του οποίου διευκρινίστηκαν σημεία της τοποθέτησης του ομιλητή και δόθηκαν απαντήσεις σε καίριες απορίες των ιερέων, τόσο από τον ίδιο όσο και από τον Σεβασμιώτατο.

Σχόλια

Πελοπόννησος EXPO

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ