Το ιερατικό ήθος και η εκκλησιαστική ενότητα στο επίκεντρο του Ιερατικού Συνεδρίου της Ι.Μ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ και ΣΠΑΡΤΗΣ


Με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου 2021, το ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάρτης, με θέμα: ‘’Ιερατικό ήθος και εκκλησιαστική ενότητα’’.
Πριν την έναρξη του Συνεδρίου, στο οποίο τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία. Η λατρευτική σύναξη επισφραγίστηκε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας, για τους ιερείς που απεβίωσαν τα τελευταία δύο χρόνια, αφού πέρυσι δεν διεξήχθη ιερατικό συνέδριο λόγω της πανδημίας.
Στο Συνέδριο τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος επισήμανε ότι ζούμε σε μία εποχή όπου η παγκόσμια κοινωνία βιώνει έναν θρησκευτικό αποχρωματισμό, ο άνθρωπος θεωρείται αναλώσιμος, ενώ οι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία. Στην εποχή αυτή, τόνισε ο π. Σεραφείμ, η Εκκλησία καλείται να παίξει ένα κομβικό καθοδηγητικό πνευματικό ρόλο.
Ακολούθησε η προσφώνηση του Σεβ. Μητροπολίτη μας, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον διακεκριμένο ομιλητή, Πρωτ. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, εκλεκτό κληρικό και έγκριτο θεολόγο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την αποδοχή της πρόσκλησής του, μιλώντας με θερμά λόγια για το ήθος, την προσωπικότητα, την εργατικότητα και την πνευματική προσφορά του στον χώρο της Εκκλησίας. Ακολούθως, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, επισήμανε στους κληρικούς τη σπουδαιότητα του θέματος.
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την τιμητική του πρόσκληση. Στη συνέχεια, με μεστό και γλαφυρό λόγο, ανέπτυξε το ενδιαφέρον θέμα.
Το Ιερατικό Συνέδριο ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο κατά τη διάρκεια του οποίου διευκρινίστηκαν σημεία της τοποθέτησης του ομιλητή και δόθηκαν απαντήσεις σε καίριες απορίες των ιερέων, τόσο από τον ίδιο όσο και από τον Σεβασμιώτατο.

Σχόλια

BANNER 1

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr