"Υλοποιούνται οι αλλαγές που προτείναμε στην πλατφόρμα Εθνικής Αρωγής"



Νεοκλής Κρητικός: Οι αλλαγές που προτείναμε για την πλατφόρμα Εθνικής Αρωγής υλοποιούνται

Δίνεται λύση στο πρόβλημα της φορολογικής έδρας1 – Παράταση Υποβολής αιτήσεων2 – Δυνατότητα διορθωτικών δηλώσεων3 – Αυξάνεται το διάστημα των καταστροφικών φαινομένων4

Εκδόθηκαν χθες οι τροποιήσεις σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας Εθνικής Αρωγής με τις αλλαγές που είχε προτείνει ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός. Ο κ.Κρητικός δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τον Υφυπουργό κ.Χρήστο Τριαντόπουλου, μιας και ζητήματα που απασχολούσαν πολλούς Μανιάτες, λύνονται με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις τροποποιήσεις που την ακολουθούν. Συγκεκριμένα εκδόθηκαν χθες οι ακόλουθες τροποποιήσεις:

ΓΔΟΥ 925/17.09.2021 Τροποποίηση της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 841/18.08.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Επικρατείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή, έναντι επιχορήγησης για την αντιμετώπιση ζημιών, σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 και ως την 13η Αυγούστου 2021» (Β' 3853).

Βελτίωση 1: Δικαιούχοι επίσης όσοι λειτουργούν νόμιμα και έχουν την έδρα τους ή υποκατάστημα ή σε περίπτωση αγροτικών εκμεταλλεύσεων εκμεταλλεύονται ιδιόκτητο αγροτεμάχιο σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από 1 Μαΐου 2021 και ως 2 Σεπτεμβρίου 2021 και για τις οποίες έχουν εκδοθεί αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας,

Βελτίωση 2: Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την 15η Οκτωβρίου 2021. Οι αιτήσεις δύναται να τροποποιούνται ως την ημερομηνία αυτή. Σε περίπτωση τροποποίησης της αίτησης και εφόσον έχει ήδη καταβληθεί ενίσχυση που υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει μετά την τροποποίηση της αίτησης, το υπερβάλλον ποσό επιστρέφεται ως αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό και εισπράττεται κατά τις διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων. Οι αιτήσεις τροποποίησης εξετάζονται μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής του πρώτου εδαφίου.

Βελτίωση 3: Κατά την αίτηση, ο αιτών δηλώνει ότι λειτουργεί νόμιμα και έχει την έδρα του ή υποκατάστημα ή σε περίπτωση αγροτικών εκμεταλλεύσεων εκμεταλλεύονται ιδιόκτητο αγροτεμάχιο σε περιοχή που έχει πληγεί από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από 1 Μαΐου 2021 και ως 2 Σεπτεμβρίου 2021 και για την οποία έχει εκδοθεί απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξή της σε κατάσταση έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας,

ΓΔΟΥ 926/17.09.2021 Τροποποίηση της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 842/18.08.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών και Επικρατείας «Διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή, έναντι στεγαστικής συνδρομής, σε ιδιοκτήτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 και ως την 13η Αυγούστου 2021» (Β'3854).

Βελτίωση 1: Δικαιούχοι είναι επίσης οι ιδιοκτήτες κτιρίου το οποίο βρίσκεται σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από 1 Μαΐου 2021 και ως 2 Σεπτεμβρίου 2021 και για τις οποίες έχουν εκδοθεί αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Βελτίωση 2: Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την 15η Οκτωβρίου 2021. Οι αιτήσεις δύναται να τροποποιούνται ως την ημερομηνία αυτή. Σε περίπτωση τροποποίησης της αίτησης και εφόσον έχει ήδη καταβληθεί ενίσχυση που υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει μετά την τροποποίηση της αίτησης, το υπερβάλλον ποσό επιστρέφεται ως αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό και εισπράττεται κατά τις διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Βελτίωση 3: Κατά την αίτηση, προσυμπληρώνονται τα ακίνητα (ενδεικτικά ΑΤΑΚ, περιγραφικά στοιχεία ακινήτου, ποσοστό συνιδιοκτησίας, εμπράγματο δικαίωμα) από την τρέχουσα περιουσιακή κατάσταση, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί από την τελευταία δήλωση Ε9, τα οποία ευρίσκονται στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από 1 Μαΐου 2021 και ως 2 Σεπτεμβρίου 2021.

Βελτίωση 4: ο αιτών δηλώνει ότι είναι ιδιοκτήτης κτιρίου (κατά πλήρη ή ψιλή κυριότητα) που ευρίσκεται σε περιοχή που έχει πληγεί από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από 1 Μαΐου 2021 και ως 2 Σεπτεμβρίου 2021 και για την οποία έχει εκδοθεί απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

ΓΔΟΥ 927/17.09.2021 Τροποποίηση της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 843/18.08.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Επικρατείας «Διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή για αποζημίωση οικοσκευής σε φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 και ως την 13η Αυγούστου 2021» (Β'3855).

Βελτίωση: Δικαιούχοι είναι πλέον όσοι έχουν κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από 1 Μαΐου 2021 και ως 2 Σεπτεμβρίου 2021 και για τις οποίες έχουν εκδοθεί αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ.Κρητικός δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με το γραφείο της πλατφόρμας Εθνικής Αρωγής, για περαιτέρω προτάσεις και βελτιώσεις. Προχωράμε βήμα βήμα, για να νιώσουν οι συμπολίτες μας ότι τα αιτήματά τους φτάνουν εκεί που πρέπει για να πετύχουμε θετικά αποτελέσματα. Σε αυτή τη δοκιμασία είμαστε όλοι μαζί.»


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ