"ο κ. Μητράκος, είτε γράφει για να «γράφει», είτε η έρευνά του ...είναι ελλιπέστατη έως ανύπαρκτη"



Απάντηση της ΔΕΥΑΣ σε δημοσίευμα

Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι ο κ. Μητράκος, είτε γράφει για να «γράφει», είτε η έρευνά του για το θέμα που προσπαθεί να αναδείξει αναφορικά με το πόσιμο νερό της Σπάρτης, είναι ελλιπέστατη έως ανύπαρκτη.

Έτσι λοιπόν, ενημερώνουμε τον κ. Μητράκο πως αν έκανε την ενδεδειγμένη έρευνά ή αν απλά απευθυνόταν προς την ΔΕΥΑ Σπάρτης, θα διαπίστωνε ότι το κομμάτι που αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Σπάρτης, ολοκληρώθηκε πριν από 4 έτη, ενώ παράλληλα τότε εγκαταστάθηκαν με την ίδια εργολαβία 14 σταθμοί ελέγχου.

Επιπλέον αν έδειχνε -ως όφειλε- τη διάθεση για την ορθή ενημέρωσή του και κατά συνέπεια την σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας, που ακολουθούν τη γραφή του, θα διαπίστωνε πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, η προμήθεια και εγκατάσταση επιπλέον 18 σταθμών ελέγχου για την πύκνωση του υφιστάμενου δικτύου τηλεελέγχου.

Θα διαπίστωνε επιπλέον ότι η Υπηρεσία μας στο πλαίσιο της ίδιας προμήθειας θα παραλάβει και σύγχρονο φορητό εξοπλισμό για τον εντοπισμό των διαρροών.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν εφησυχασμό της ΔΕΥΑΣ και δεν καγχάζουμε. Η Υπηρεσία μας λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και στο πλαίσιο αυτό προσπαθεί να εκσυγχρονίζεται και να βελτιώνεται συνεχώς. Στόχοι μας είναι: α) η παροχή πόσιμου ποιοτικού νερού 24 ώρες το 24ωρο, β) η άμεση ανταπόκριση στα προβλήματα της καθημερινότητας και γ) ο σχεδιασμός για το μέλλον.

Η προσπάθεια για την διατήρηση, συντήρηση, αντικατάσταση και βελτίωση του δικτύου, -όχι μόνο της πόλης της Σπάρτης αλλά και σε ολόκληρη την εμβέλεια του Δήμου- είναι συνεχής.

Για το λόγο αυτό η ΔΕΥΑΣ έχει συντάξει μελέτες, συντάσσει και θα συνεχίσει να συντάσσει.

Το νερό ύδρευσης της πόλης μας χλωριώνεται συστηματικά και σε διαρκή βάση, ως έχει υποχρέωση η υπηρεσία μας να κάνει, με βάση την ΥΜ 5673/57 (ΦΕΚ 5/τ/β/9-1-58) Υγ. Διάταξη που ορίζει υποχρεωτική την απολύμανση του νερού για οικισμούς με πληθυσμό μεγαλύτερο των 3.000 κατοίκων. Για την απολύμανση του νερού χρησιμοποιείται το εγκεκριμένο διάλυμα NaOCI που δοσομετρείται αυτόματα και αναλογικά με τη φωτομετρικά μετρούμενη συγκέντρωση του υπολειμματικού χλωρίου στο νερό της δεξαμενής, ώστε η συγκέντρωση του χλωρίου να διατηρείται σε σταθερά επιθυμητά επίπεδα συγκέντρωσης, χωρίς να θίγεται η αποτελεσματικότητα της απολύμανσης και ταυτόχρονα να αποφεύγεται ο σχηματισμός παραπροϊόντων της χλωρίωσης.

Σε ότι αφορά το χρησιμοποιούμενο προϊόν απολύμανσης, οι προδιαγραφές του είναι σύμφωνες με τις απαιτήσεις του προτύπου ποιότητας ΕΛΟΤ ΕΝ 901/2013, ενώ διαθέτει και άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ για απολύμανση του πόσιμου νερού.

Η Υπηρεσία μας με ενέργειές της έχει εντάξει έργα ύδρευσης (και όχι μόνο) στο Ταμείο Συνοχής, στο ΕΣΠΑ, στο Φιλόδημο κλπ.

Επιπλέον, έχουμε υποβάλει αίτηση για ένταξη σημαντικών έργων ύδρευσης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε και τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και που προκύπτουν συνεχώς σε όλες τις Τοπικές μας Κοινότητες.

Ο αγώνας είναι καθημερινός, ολοήμερος και ολονύχτιος. Η ΔΕΥΑΣ λειτουργεί 24ωρες το 24ωρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων – μικρών και μεγάλων – που επηρεάζουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ