Συνάντηση Μενδώνη – Δαβάκη στο Υπουργείο ΠολιτισμούΝέα συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης, για να της θέσει ένα σύνολο συγκεκριμένων θεμάτων, που αφορούν στα αρχαιολογικά μνημεία της Λακωνίας.

Ο κ. Δαβάκης ζήτησε από την κ. Μενδώνη να επισκεφθεί άμεσα τον αρχαιολογικό χώρο της Πελλάνας, ο οποίος πρόσφατα κηρύχθηκε ως τέτοιος με την από 8/9/20 απόφασή της, προκειμένου να δώσει επί τόπου κατευθύνσεις για τους τρόπους προστασίας και διαχείρισης του. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί-εκτός απροόπτου-εντός του Οκτωβρίου.

Εν συνεχεία μετέφερε στην Υπουργό την άποψή του ότι η περιοχή της Μάνης, τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει έλλειμμα σωστικών, στατικών και γενικότερων παρεμβάσεων αποκατάστασης των μνημείων της, ενώ ζήτησε εμβληματικές περιοχές, όπως η νήσος Κρανάη, το αρχαίο θέατρο Γυθείου, το ρωμαϊκό βαλανείο, η στέγαση της αρχαιολογικής συλλογής, η κήρυξη αδόμητων αρχαιολογικών ζωνών όπως η περιοχή του Βαλτακίου, η επισκεψιμότητα του σπηλαίου της Αλεπότρυπας, η πληθώρα των βυζαντινών εκκλησιών της περιοχής και άλλα, να ενταχθούν με την κατάλληλη προτεραιοποίηση στον προγραμματισμό της Έ Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, τα στελέχη της οποίας, όπως υπογράμμισε ο Λάκωνας βουλευτής, κάνουν ό,τι μπορούν.

Η υπουργός συμφώνησε και θα επισκεφθεί άμεσα την περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ενώ για την περίπτωση του Βαλτακίου είπε στον κ. Δαβάκη ότι θα αποστείλει σύντομα κλιμάκιο για αυτοψία και θα τον ενημερώσει σχετικά.

«Οι συναντήσεις μου με τη Λίνα Μενδώνη, εμπειρότατη στα του υπουργείου Πολιτισμού, προσπαθώ πάντα να είναι ουσιαστικές, με συγκεκριμένες στοχεύσεις και κυρίως αποτελέσματα. Πιστεύω ότι σήμερα δρομολογήθηκαν ορισμένα σημαντικά θέματα. Ευχαριστώ την κ. Υπουργό και την περιμένουμε και πάλι στη Λακωνία», ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Δαβάκης.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ