Συνάντηση Μενδώνη – Δαβάκη στο Υπουργείο ΠολιτισμούΝέα συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης, για να της θέσει ένα σύνολο συγκεκριμένων θεμάτων, που αφορούν στα αρχαιολογικά μνημεία της Λακωνίας.

Ο κ. Δαβάκης ζήτησε από την κ. Μενδώνη να επισκεφθεί άμεσα τον αρχαιολογικό χώρο της Πελλάνας, ο οποίος πρόσφατα κηρύχθηκε ως τέτοιος με την από 8/9/20 απόφασή της, προκειμένου να δώσει επί τόπου κατευθύνσεις για τους τρόπους προστασίας και διαχείρισης του. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί-εκτός απροόπτου-εντός του Οκτωβρίου.

Εν συνεχεία μετέφερε στην Υπουργό την άποψή του ότι η περιοχή της Μάνης, τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει έλλειμμα σωστικών, στατικών και γενικότερων παρεμβάσεων αποκατάστασης των μνημείων της, ενώ ζήτησε εμβληματικές περιοχές, όπως η νήσος Κρανάη, το αρχαίο θέατρο Γυθείου, το ρωμαϊκό βαλανείο, η στέγαση της αρχαιολογικής συλλογής, η κήρυξη αδόμητων αρχαιολογικών ζωνών όπως η περιοχή του Βαλτακίου, η επισκεψιμότητα του σπηλαίου της Αλεπότρυπας, η πληθώρα των βυζαντινών εκκλησιών της περιοχής και άλλα, να ενταχθούν με την κατάλληλη προτεραιοποίηση στον προγραμματισμό της Έ Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, τα στελέχη της οποίας, όπως υπογράμμισε ο Λάκωνας βουλευτής, κάνουν ό,τι μπορούν.

Η υπουργός συμφώνησε και θα επισκεφθεί άμεσα την περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ενώ για την περίπτωση του Βαλτακίου είπε στον κ. Δαβάκη ότι θα αποστείλει σύντομα κλιμάκιο για αυτοψία και θα τον ενημερώσει σχετικά.

«Οι συναντήσεις μου με τη Λίνα Μενδώνη, εμπειρότατη στα του υπουργείου Πολιτισμού, προσπαθώ πάντα να είναι ουσιαστικές, με συγκεκριμένες στοχεύσεις και κυρίως αποτελέσματα. Πιστεύω ότι σήμερα δρομολογήθηκαν ορισμένα σημαντικά θέματα. Ευχαριστώ την κ. Υπουργό και την περιμένουμε και πάλι στη Λακωνία», ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Δαβάκης.


Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Diafimistes.gr

e-info.gr