ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ - Ο εν ενεργεία Σχολάρχης της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους ΣχολήςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, θα παρίσταται στο Επετειακό Επιστημονικό Συμπόσιο για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία με τίτλο "Παιδεία, Επιστήμη και Εκκλησία: Η Πελοπόννησος στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό" που συνδιοργανώνει το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης και η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών, ο εν ενεργεία Σχολάρχης της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, κ. Δημήτριος Ζώτος.

Επικυρώνεται κατ' αυτό τον τρόπο η μακραίωνη ιστορική σύνδεση του Μυστρά -και της Λακωνίας εν γένει- με την Κωνσταντινούπολη και ανοίγονται νέοι δίαυλοι επικοινωνίας των Σπαρτιατών-Λακώνων με την εναπομείνασα ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινουπόλεως, η οποία συνεχίζει αδιάλειπτα και με πολύ μόχθο να «φυλάττει Θερμοπύλες» για τον Ελληνισμό.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το πρόγραμμα του Συμποσίου, πέραν των ακαδημαϊκών ομιλιών και γνωρίζοντας την οικονομική δυσπραγία των Ρωμαίικων Σχολείων της Πόλης, θα πραγματοποιηθεί Μουσική Εκδήλωση προς τιμήν τους και με σκοπό την έμπρακτη οικονομική στήριξη της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, το Σάββατο 02 Οκτωβρίου 2021 (20:00-22:00) στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά.

Η γενέτειρα του τελευταίου ενδόξου αυτοκράτορα της χιλιόχρονης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας καθίσταται αρωγός του αγώνα για την επιβίωση και την πρόοδο των Ελλήνων στη Βασιλεύουσα Πόλη του Γένους μας!

Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr