ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΠΑΡΤΗ - ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
Η Λακωνία τίμησε την επέτειο των 99 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, με εκδηλώσεις μνήμης, οι οποίες διοργανώθηκαν στην Σπάρτη, από την Περιφερειακή Ενότητα, χθες Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Στις 10.30 το πρωί τελέσθηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας και ακολούθησε ομιλία από την διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης Ελένη Δαράκη.

Ακολούθως, στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφανιών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος, ως εκπρόσωπος της Βουλής ο βουλευτής Νεοκλής Κρητικός, επίσης ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και ο θεματικός ομόλογός του ο Νίκωνας Τζινιέρης, οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης Γεωργία Δεδεδήμου και Θανάσης Καρλαύτης, ο διοικητής του ΚΕΕΜ Σπάρτης ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πολίτης, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας Αστυνόμος Α΄ Ζάχος Αγρινιώτης, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας πύραρχος Γεώργιος Αλικάκος και ο υπολιμεναρχης Γυθείου υποπλοίαρχος Σωτήρης Βουρλέτσης.

Αναφερόμενος στην ημέρα, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε, μεταξύ άλλων:

“Σήμερα, δώσαμε όλοι το ‘παρών’ στις εκδηλώσεις τιμής και σεβασμού για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Αποτελεί υπέρτατο χρέος μας προς τον Ελληνισμό, να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μας γνώση και μνήμη και να την παραδώσουμε αυθεντική και αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές”.
Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Diafimistes.gr

e-info.gr