Πανικός από τα 5,8Ρίχτερ στη Μελβούρνη (βίντεο)



Υλικές ζημιές και πανικό προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση – 5,8 βαθμών σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), 6,0 βαθμών σύμφωνα με το αυστραλιανό ινστιτούτο γεωεπιστήμης (Geoscience Australia) – που έπληξε το πρωί της Τετάρτης την νοτιοανατολική Αυστραλία, στην περιφέρεια της Μελβούρνης. Τραυματισμοί πάντως δεν αναφέρθηκαν.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην αγροτική πόλη Μάνσφιλντ, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μελβούρνης· είχε ιδιαίτερα μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα. Ταρακούνησε κτίρια στη Μελβούρνη όπου πάντως δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός, σύμφωνα με τις πληροφορίες των αρχών μέχρι στιγμής.

Στιγμιότυπα που εικονίζουν κατοίκους πανικόβλητους στους δρόμους κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ενώ ανέβηκαν και βίντεο με ζημιές σε κάποια παλιά κτίρια Chapel Street του Prahran και το Brunswick Street του Fitzroy.

Μέχιρ στιγμής αναφέρθηκαν ζημιές σε 46 κτίρια στις περιοχές Kensington, Ascot Vale, Parkdale, Prahran, Balwyn, Elsternwick, Northcote και West Melbourne.

Οι ειδικοί λένε ότι θα ακολουθήσουν και μετασεισμικές δονήσεις, σημειώνουν ότι τα 6 Ρίχτερ είναι ένας πολύ ισχυρός σεισμός αλλά προσθέτουν πως οι ουρανοξύστες της Μελβούρνης είναι σχεδιασμένοι να αντέχουν τέτοιες ή και ισχυρότερες δονήσεις.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ