«32η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ - 2021» ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 


«32η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ - 2021»


1. ΠΡΟΟΙΜΙΟ:
Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών διοργανώνει την «32η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα», το Σάββατο 2.10.2021, εκδήλωση ποδηλασίας δρόμου “Cycling For All” μη αγωνιστικού χαρακτήρα.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδηλάτες – μέλη της ΠΕΠΑ, και μη μέλη σύμφωνα με την διαδικασία προκρισης, που έχει ορίσει η ΠΕΠΑ.
2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 2 Οκτωβρίου 2021
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 07:30 πμ. εμπρός από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο)
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Στο Άγαλμα Λεωνίδα εμπρός από το Εθνικό Στάδιο Σπάρτης.
Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν/αναπτύξουν κατηγορίες και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τη διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους συμμετέχοντες σε όλα τα σημεία της διαδρομής.
3. ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 257 χλμ.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο – Ζάππειο – Σύνταγμα – Ομόνοια – Λεωφόρος Αθηνών – Ν.Ε.Ο. Αθηνών / Κορίνθου – Κόρινθος – Π.Ε.Ο. Κορίνθου / Άργους – Μύλοι – Αχλαδόκαμπος – Τρίπολη – Σπάρτη τερματισμός ( Άγαλμα Λεωνίδα, εμπρός από το Εθνικό Στάδιο Σπάρτης).
Μέχρι την πρώτη στάση ανασυγκρότησης (Κόρινθος), όλοι οι συμμετέχοντες θα πηγαίνουν σε ελεγχόμενο ρυθμό, ενώ θα ακολουθήσει υποχρεωτική στάση 15 λεπτών, στο 76ο χλμ. (πρώτο σημείο ανεφοδιασμού).
Κατόπιν θα δοθεί ελεύθερο κίνησης για τους συμμετέχοντες, «εν κινήσει» στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Άργους κοντά στη διασταύρωση της Ακροκορίνθου κατόπιν εντολής του Διευθυντή της εκδήλωσης, σε σημείο που θα θεωρηθεί κατάλληλο ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες. Το σημείο αυτό είναι το Κέντρο Διασκέδασης Κατάη, 2 χλμ έξω από τον Σολωμό.
Οι συμμετέχοντες οφείλουν να σέβονται τον Κ.Ο.Κ. και να υπακούν αυστηρά σε υποδείξεις της Τροχαίας και των οχημάτων της διοργάνωσης, με κίνδυνο αποκλεισμού αυτών σε περίπτωση παραβίασεων κυκλοφορίας – κίνησης.
4. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Δικαίωμα συμμετοχής στην εκδήλωση έχουν όλα τα μέλη ΠΕΠΑ ή αθλητές - αθλήτριες με Δελτίο Master Ε.Ο.Π. θεωρημένο το 2021 και έχουν λάβει μέρος και έχουν τερματίσει εντός ορίου χρόνου σε ένα (1) αγώνα αντοχής (από αυτούς που έδιναν προκριση) μέσα στο έτος 2021 καθώς και οι Super Randonneurs 2021 (σε Brevet της Π.Ε.Π.Α.) οι οποίοι πρέπει να προσκομίσουν πρόσφατη (εντός τριμήνου) ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή να έχουν δελτίο Π.Ε.Π.Α. ή Δελτίο Masters Ε.Ο.Π. και κάρτα υγείας εν ισχύ.
Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, το κάνουν με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια υλικού, ενδυμάτων κλπ.
Οι συμμετέχοντες δίνουν την συγκατάθεση τους, να λάβουν ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συναφών δραστηριοτήτων για κάθε νόμιμη χρήση από τους διοργανωτές και τους χορηγούς.
5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας σε όλα της τα πεδία την ειδική ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής:
https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeTZurmvACXXu.../viewform
για την «31η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ έως την Δευτέρα 27/09/2021.
Η καταβολή του αντίτιμου συμμετοχής, μπορεί να γίνει στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: 075/001312-92, IBAN: GR6501100750000007500131292 όπου εμφανίζεται το όνομα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαίμαχων Αθλητών (στο καταθετήριο θα πρέπει απαραίτητα να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμό του αγωνιζόμενου).
Για καταθέσεις μέσω Internet το Swift ή αλλιώς BIC είναι ETHNGRAΑ έως 27/09/2021 καθώς και στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. τις Δευτέρες 13/9, 20/9 και 27/9 από τις 20:30μμ έως 22:00μμ..
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
* Το κόστος συμμετοχής για τα μέλη της Π.Ε.Π.Α. ανέρχεται στα 15 ευρώ.
* Το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη της Π.Ε.Π.Α. ανέρχεται στα 70 ευρώ.
* Για το λεωφορείο (με μπαγκαζιέρα) επιστροφής το κόστος είναι 15 ευρώ το άτομο και θα πρέπει να προηγηθεί η κατάθεση των χρημάτων μαζί με τη δήλωση συμμετοχής.
Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
* Οι αριθμοί συμμετοχής θα μπουν αυστηρά δεξιά και αριστερά στο σημείο της τσέπης.
* Το ταμπελάκι ποδηλάτου είναι υποχρεωτικό.
* Οι αριθμοί συμμετοχής για τα μέλη της Π.Ε.Π.Α. είναι οι ίδιοι με αυτούς που συμμετέχετε στους αγώνες κυπέλλου της Π.Ε.Π.Α.
6. ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (για την αγωνόδικο):
Την Τρίτη 28/09/2021 και ώρα 21:00, στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α.
7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Ώρα 07:00πμ στο χώρο της εκκίνησης.
8. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία δρόμου και τους ειδικούς κανονισμούς της Π.Ε.Π.Α.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π.
Απαραίτητη η προσκόμιση για ενήλικους αθλούμενους (18 ετών και άνω) : PCR ή rapid test εντός 48ώρου (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς
180 ημέρες μετά τη νόσηση).
Ανήλικοι αθλούμενοι (κάτω των 18 ετών): self test την ημέρα του αγώνα.
Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική, όπως και η προβλεπόμενη ποδηλατική ενδυμασία (ειδικά ποδηλατικά παπούτσια ή καλουπιέ κ.λ.π.)
H απόρριψη συμμετέχοντα από τον τεχνικό έλεγχο λόγω σοβαρών ελλείψεων ή παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.
Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού.
Για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, θα επιτραπούν συνοδευτικά αυτοκίνητα, εφόσον έχει δηλωθεί κατά την εγγραφή σας ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και έχει δοθεί σε αυτά ο ειδικός αριθμός σειράς από τη διοργάνωση.
Απαγορεύεται η συνοδεία συμμετεχόντων με αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουν επιλεγεί από την οργανωτική επιτροπή.
Σε περίπτωση που βρεθούν αδήλωτα αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα τιμωρείται ο αθλητής. Η προτεραιότητα των ΙΧ θα δοθεί ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων που θα συνοδεύουν.
Απαγορεύεται ρητά για οποιονδήποτε λόγο η βοήθεια για την κίνηση του συμμετέχοντα κατά την εκδήλωση, όπως το σπρώξιμο ή ρυμούλκηση / τράβηγμα του συμμετέχοντα από άλλο μέσο ή εξωτερικό παράγοντα επιπρόσθετο της δικής του σωματικής δύναμης.
ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ/ΕΛΕΓΧΟΥ: Θα διεξαχθούν ανεφοδιασμοί στην Κόρινθο (76ο χλμ. - στάση 15 λεπτών), τους Μύλους (150ο χλμ.), και την Τρίπολη (195ο χλμ.) και έλεγχοι (control) σε δύο σημεία της διαδρομής: α) Στους Μύλους και β) Λίγο πριν την είσοδο της πόλης - στην Τρίπολη.
Στα σημεία ελέγχου όλοι οι ποδηλάτες θα πρέπει να φροντίζουν για το σφράγισμα της κάρτας τους με δική τους ευθύνη. Κατά τον τερματισμό, οφείλουν να παραδώσουν την κάρτα τους στη γραμματεία για να καταγραφεί η ώρα τερματισμού.
Η πιθανή τροφοδοσία / υδροδοσία απο τα αυτοκίνητα συνοδείας στη διαδρομή Αθήνα – Κόρινθος, επιτρέπεται ΜΟΝΟ στο τέλος του group, με ευθύνη του συμμετέχοντα.
Σημειώνεται ότι το σημείο ανεφοδιασμού/ελέγχου της Τρίπολης θα είναι ανοιχτό μέχρι την 17:00 μ.μ. οπότε και θεωρείται έγκυρη η διέλευση των ποδηλατών μόνο μέχρι αυτή την ώρα.
Από την ώρα αυτή και μετά, οι κάρτες συμμετοχής θα παραδίδονται - εφόσον ζητηθούν - στη διοργάνωση και η επιστροφή των συμμετεχόντων θα γίνεται με δική τους ευθύνη.
Σε περίπτωση απώλειας της κάρτας, ο δικαιούχος, μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδρομή, αλλά δεν θα καταγραφεί ως τερματίσας.
Σαν όριο προθεσμίας τερματισμού ορίζονται οι 12 ώρες από την επίσημα καταγεγραμμένη ώρα εκκίνησης.
Η καθαριότητα των χώρων που περνάμε και μας φιλοξενούν είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας. Διατηρήστε τους χώρους καθαρούς. Η ρύπανση των χώρων μπορεί να επιφέρει από την αγωνόδικο επιτροπή ποινή αποκλεισμού.
9. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Όλοι οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον προβλεπόμενο χρόνο την εκδήλωση, χωρίς ποινή, θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν εκτός χρόνου θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα. Οι απονομές θα γίνουν στις 21:00 μ.μ. περίπου,
στο κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης ή στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Σε περίπτωση αλλαγής του χώρου απονομών, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από τον διοργανωτή.
10. ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
Με την συμμετοχή του στην εκδήλωση, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην
διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει παράπονα ή ενστάσεις ή να παρακωλύσει με οποιονδήποτε τρόπο το έργο της αγωνόδικου επιτροπής. Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εγγράφως και να δοθούν στην επιτροπή της εκδήλωσης, αμέσως
μετά το πέρας αυτής.
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ